Nog twee wedstrijden ...

huizen
1e
Niemand waagde zich voor de laatste speeldag aan alle denkbare scenario’s. Ga maar gewoon vrijuit voetballen en we zien na afloop wel wie het heeft gered. De hoofdklassedebutanten FC Breukelen en DFS kwamen beide echter niet van hun plek op de ranglijst af (FC Breukelen door gelijk te spelen in Huizen en DFS door met 4-2 te verliezen bij degradant Volendam) en sloten aldus een turbulent hoofdklasseseizoen af op respectievelijk plaats 11 en 12.

Op het prachtig vernieuwde sportpark De Wolfskamer van s.v. Huizen brak kort voor de wedstrijd zowaar een zonnetje door en wie weet zou het nog een aangename middag worden. Het werd het helaas niet, althans niet voor de bezoekers. Op diverse velden in het midden van het land pakten de concurrenten van FC Breukelen de zaken namelijk rigoureus aan. Bij rust leidde DOVO met 0-2 bij Achilles Veen, Bennekom met 2-0 tegen Montfoort, Jodan Boys met 4-0 tegen ODIN'59 (geen grapje), SDC Putten met 1-0 tegen SteDoCo en NSC met 0-2 bij VVA'71. Het waren ronduit ongunstige berichten, ondanks de wereldgoal van Deen van Embricqs die FC Breukelen in de veertiende minuut op voorsprong had gebracht. Als een raket vloog de bal in de rechterkruising achter Huizen-keeper Johan Verkerk.

2015051710044749
Tom Kalkhuis vandaag sterk aan de bal. Sven Eggermont, Omar Limon, Bilal Laoikili, Quincy van Waveren en Roy Hom kijken toe. (foto: Henk Heijnen Fotografie, website s.v. Huizen)

In minuut 50 ineens rumoer op de tribune: Esey Kiflom had SteDoCo in Putten op 1-1 gebracht en zou dat zo blijven, dan was een nipte zege bij Huizen genoeg. Wat een wereldploeg toch, dat SteDoCo. Hoe zouden wij de ongenaakbare kampioen uit Hoornaar ooit genoeg kunnen bedanken? Daniël Kops voelde dat er iets gaande was, kwam halverwege de tweede helft eindelijk een paar meter los van zijn tegenstander en peuterde een van zijn allermooiste treffers uit zijn toverdoos: de weergaloze stiftlob over de zeker niet kleine doelwachter Johan Verkerk bracht bij beide supporterskampen de handen op elkaar. 0-2 vóór, en het was wel degelijk verdiend.

Drie minuten later echter voltrok SDC Putten-trainer Bert van Hunenstein - onbedoeld, gaan we van uit - tientallen kilometers verderop het vonnis over FC Breukelen door Jeffrey van den Brink te laten invallen. Koud tien minuten in het veld tegen SteDoCo zorgde Van den Brink voor de winnende treffer voor SDC Putten (2-1). Pech voor FC Breukelen; het had nu zelfs aan drie punten niet genoeg.

De ploeg kreeg ook ineens te maken met een veel feller Huizen dat de laatste wedstrijd van het seizoen liefst niet wilde verliezen. Het bracht drie invallers tegelijk in het veld, van wie Zakaria El Biyar voor de Breukelse defensie a real handful bleek. Onbegrijpelijk dat dit ventje zo lang op de bank zat. Sam Doeve zorgde prompt voor 1-2 en Robert Guerain kopte in de slotseconden de 2-2 binnen, waarna hij vrijwel direct tegen een rode kaart aanliep. Maar ja, Huizen en rode kaarten, daar weten we inmiddels alles van.

Het mocht allemaal niet baten en de uitkomst van de laatste speeldag is bekend: FC Breukelen speelt nacompetitie om zich te handhaven in de hoofdklasse. Tegenstanders zijn v.v. Rijsoord uit Ridderkerk (23 mei uit) en v.v. Eemdijk (30 mei thuis). Eemdijk won gisteren al van Rijsoord met 1-0.

dfs
DFS gaat het opnemen tegen JSV Nieuwegein en s.v. Deltasport uit Vlaardingen. In Nieuwegein werd het gisteren in de eerste ontmoeting 2-2.