C1 kampioen in promotiepoule

FCDriebergen
c1
Op een druilerig sportpark in Driebergen deed FC Breukelen C1 gistermorgen wat het moest doen: winnen van de plaatselijke C1 om het kampioenschap in de promotiepoule van de 2e klasse binnen te halen. In de laatste 35 minuten van het seizoen waren de treffers van Jordi Hahury (prachtige aanval direct na rust) en Bram de Hollander (via een van richting veranderd schot) voldoende voor de titel. FC Breukelen C1 was met een zeer smalle selectie afgereisd naar Driebergen. Jochum was op vakantie, Jayson kon door een polsblessure niet spelen en ook Bobby is nog geblesseerd. Jacko was de enige wissel.

De grote groep meegereisde supporters uit Breukelen zagen FC Driebergen sterk starten en de openingsgoal voor de gastheren had al vroeg kunnen vallen. Jordi Hahury op zijn beurt kreeg een geweldige kans om het scorebord in werking te zetten (zijn direct tegenstander gleed uit en de weg voor Jordi naar het doel lag open), maar zijn schuiver ging voorlangs. FC Driebergen nam vervolgens met een venijnige kopbal het doel van Sam onder vuur, maar Sam bokste de bal net over de lat.

De twee genoemde treffers vielen in de tweede helft kort na elkaar en toen wist iedereen uit Breukelen dat het wel snor zat. FC Driebergen zou in de resterende korte tijd nog drie goals moeten maken en dat zag niemand gebeuren; bovendien stond er voor de thuisploeg niets meer op het spel. Na het laatste fluitsignaal - van de FORMIDABEL leidende jonge scheidsrechter (wat een talent!) - was het gejuich van FC Breukelen C1 en aanhang tot ver over de A12 te horen. Er waren felicitaties en bloemen die secretaris Wim Kragten namens de club kwam brengen, er was ‘champagne’, hier en daar rolde een traantje en de mobieltjes en camera’s maakten overuren. De C1 was gepromoveerd naar de 1e klasse.

C1_kampioen_feest

Een prachtige prestatie van de coaches Erno, Sander en Sjaak en alle C1-spelers. Maar … een en ander zou natuurlijk nooit zijn gelukt zonder de prachtige trainingspakken, in oktober aan het team geschonken door de geweldige sponsors Bloemidee Breukelen en R. de Ridder Schilderwerk.

Klik hier voor nog een paar foto’s van onze fotograaf Chris Rockx.

P1018018
De kampioenen. Staand: Jayson Visser, Bobby van der Post, Thomas Janssen, Guido de Ridder, coach Erno Grilk, Nick Verbeek, Jordi Hahury, Jop van Geffen, Sam Rockx, Jordi Grilk, coach Sander Schreurs en Fadi Kamil. Geknield: Jacko Martens, Levi van Riet, Dion Schreurs en Bram de Hollander.