C1 heeft nog één punt nodig

c1
brederodes
Door een mooie kopbal in de 68e minuut van Jordi Grilk na een afgemeten voorzet van Nick Verbeek versloeg koploper FC Breukelen C1 vanavond de nummer drie, Brederodes C1. Aldus blijft de koppositie behouden en volstaat zaterdag een gelijkspel tegen FC Driebergen voor het kampioenschap in de promotiepoule.

De wedstrijd op het stroperige hoofdveld was - evenals de heenwedstrijd in Vianen die door Brederodes met 1-0 werd gewonnen - levendig en spannend met veel strijd en kansen aan beide zijden. Jordi Hahury en Jop van Geffen waren in de eerste helft dicht bij een treffer. Jordi’s inzet hield het midden tussen een schuiver en een voorzet waar de inlopende Bram de Hollander net niet bij kon. Jop probeerde het van afstand en zag zijn schot op de lat eindigen. Verder waren er over en weer halve en hele kansen te noteren voor beide teams.

Brederodes moest het laatste kwart van de wedstrijd met tien man verder spelen nadat Jordi Hahury als doorgebroken speler buiten het zestienmetergebied grof onderuit was gehaald. Jordi Grilk was erg dicht bij een openingstreffer, maar zijn lobje na een solo ging net voorlangs en Jacko Martens kon daar bij de tweede paal helaas niets meer aan veranderen. Het kwartje viel vandaag toch naar Breukelse zijde in een wedstrijd die prima werd geleid door scheidsrechter Johan Daalhuizen. We hebben in de dubbele ontmoeting met Brederodes niet veel kunnen genieten van mooi voetbal, maar zowel in Vianen als vanavond aan de Broekdijk Oost vergoedde de inzet, het opportunisme en de spanning veel.

Zaterdag 16 mei om 10.00 uur resteert in Driebergen de spannende ontmoeting tussen FC Driebergen C1 en FC Breukelen C1. (VVZA speelt om 10.30 uur bij Valleivogels C1, Brederodes sluit volgende week woensdagavond het seizoen af uit bij IJFC C1.)