Kampioenen!!!

MC2
argon
Vandaag 9 mei weer twee wedstrijden op het programma. Allereerst in alle vroegte de MC2 tegen de dames van Argon uit Mijdrecht. In verband met de nog voortdurende vakantie deze week enig gepuzzel om de opstelling rond te krijgen. Vanwege het ontbreken van de complete familie Plasmeijer deze morgen bezorgt vooral de aanval de leiding de nodige hoofdbrekens. Chris heeft deze week zoveel met de aanvalsmagneetjes heen en weer geschoven om zodoende genoeg elektriciteit op te wekken om een doorsnee Breukels gezin van elektriciteit te voorzien. Best een duurzame bezigheid zo’n opstelling maken. Maar het is gelukt en met invalsters Danielle achterin en Ashley voorin, Jenna wat doorschuiven, Nikki op het middenveld en natuurlijk de teruggekeerde Tessa in de punt van de aanval moet het vandaag gebeuren.

Vanaf het eerste fluitsignaal is te zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en voor de neutrale toeschouwer is het een leuke wedstrijd om te zien. Zelf geniet ik ook, je ziet dat deze meiden steeds iets beter gaan voetballen en elkaar vaker vinden. FC Breukelen heeft het betere van het spel vandaag en dit resulteert na een aantal mooie kansen in een schot van Nikki van paal naar paal en uiteindelijk in een doelpunt. Daarna zijn er legio kansen voor de snelle Hannah en de goed op dreef zijnde Tessa. Het ontbreekt hen alleen nog aan een koele afronding op het moment dat zij alleen opduiken voor de prima keeper van de dames uit Mijdrecht.

Aan de andere kant heeft Argon meer geluk. Via een terecht toegekende strafschop en een prima goal weten zij de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Het zou jammer zijn als onze dames niet een puntje overhouden uit deze wedstrijd. Jenna en Keshia denken er gelukkig hetzelfde over. Uit een prachtige door Charmaine ingestudeerde korte corner op links, Jenna kort op Keshia, terug op Jenna, en weer terug op Keshia, ramt de laatste de bal prachtig in de rechter bovenhoek: 2-2. Terecht een punt, hartstikke lekker gevoetbald allemaal, ik heb in ieder geval van jullie genoten.

huizen
mc1
Dit genieten moest natuurlijk een vervolg krijgen met de MC1 in Huizen, waar het kampioenschap ’even’ moest worden binnengesleept. Bij vertrek vanaf de sporthal is volgens mij Charmaine de enige echt zenuwachtige. Zelf ben ik niet snel gespannen, ik heb wel een andere minder goede eigenschap. Ik kan redelijk eigenwijs zijn. Ondanks berichten over wegafsluitingen e.d. besluit ik toch via A2-A9-A1 naar Huizen te rijden en iedereen volgt blindelings. Via omleidingen langs onder andere de Naarder golfclub komen we toch nog ‘ruimschoots’ op tijd aan. Alles wat bij een kampioenschap komt kijken is vooraf geregeld, nu alleen nog even winnen. Ook de complete familie Plasmeijer , hebben er vanaf de camping ook zo´n 125 km opzitten, is aanwezig. Langs de lijn verzamelen zich enkele tientallen ouders, broers, zusters en opa´s en oma´s. Ondanks dat het eerste elftal van FC Breukelen vandaag helaas toch niet bij Huizen speelt - was wel leuk geweest - zie ik een delegatie van het bestuur om onze dames aan te moedigen.

Al snel blijkt dat deze wedstrijd een potje ‘meisjes’ tegen ‘dames’ gaat worden. De meisjes uit Huizen zijn niet opgewassen tegen het geweld van onze dames. In de tweede helft blijkt dat de door Joop beloofde kroketten bij winst met dubbele cijfers binnen gesleept gaan worden. Door doelpunten van Lara 4x, Carlijn 2x, Donja 2x en jazeker, Milou 2x winnen we met 0-10. Nog nooit heb ik een vader zo uit zijn dak zien gaan als die van Milou. Na het laatste fluitsignaal barst het kampioensfeest los, met alles erop en eraan. Champagne, bloemen, spandoek, medailles, een echte kampioenschaal, maar vooral met waar het echt om gaat, lachende gezichten en blijdschap.

DSC_2737
DSC_2760

Daarna snel terug naar Breukelen voor patat en limonade in de kantine en natuurlijk ‘We Are The Champions’. Lang nagenieten is er voor de dames niet bij, snel naar huis en omkleden voor het, een beetje tot kampioensfeest omgedoopte verjaardagsfeest van Denise. Volgens de berichten heel gezellig geweest. Omdat ik één dochter heb in beide elftallen, soms wel druk, heb ik het voorrecht zowel MC1 als MC2 te volgen. Voor mij zijn jullie beide kampioenen. Bedankt voor een leuk seizoen, aankomende week nog met de aanwezigen van MC1 en MC2 gezamenlijk de twee laatste wedstrijden afronden, en daarna kijken hoe we het volgend jaar gaan doen. Het zou mooi zijn als we naast Tessa, gaan we nog een hoop plezier aan beleven, nog wat meer versterking zouden krijgen. Dus dames, kijk eens om je heen op school en in de buurt of je geen dames enthousiast kan maken om te komen voetballen. Het maakt het puzzelen voor ons wat makkelijker.

Tot zover tot volgende week, Albert den Ouden

PS Joop, die kroketten houden we tegoed.

DSC_2753

Foto’s: Georgette Plasmeijer (hier nog veel meer foto’s).