D1 een verdiende kampioen

argon
d1
Op zaterdag 9 mei 2015 is de D1 in Mijdrecht in aller vroegte kampioen geworden in de 2e klasse 28. Nu mogen ze in het pinksterweekend hun voetbalkunsten ook op internationaal niveau laten zien. Een jeugdtoernooi in het Duitse Hameln is dan het strijdtoneel.

Zaterdagochtend om half acht ’s ochtends werd er verzameld voor vertrek naar Mijdrecht, want om kwart voor negen stond de wedstrijd tegen Argon D2 op het programma. Iedereen had er zin in. Ook de meegereisde supporters, die in groten getale de moeite hadden genomen om op dit vroege tijdstip onze helden kampioen te zien worden. Klasse en respect hiervoor. Kampioen worden was de inzet van deze wedstrijd, maar dat word je niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen en zeker als je een tegenstander treft die niets weg wil geven.

We begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. In het begin hadden ze wat moeite met het spel van de tegenstander, maar ook om elkaar te vinden in de combinaties. Argon zette de D1 licht onder druk, maar met name Elias en Bram waren een ‘sta-in-de-weg’. Naarmate de eerste helft vorderde kregen we meer veldoverwicht en nam de druk van Argon af. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Nicherwan schoot over het doel na een mooie actie van Niek. Voor de rust werd er gelukkig wel één keer gescoord. Ruben kopte na een corner van Rafael de bal richting doel. Nicherwan kreeg de bal voor zijn voeten en wist het ‘bevrijdende’ doelpunt te maken; 0-1.

ArgonD2_FCBD1_04 ruben gescoord

In de tweede heft was het spel soms rommelig en soms zagen we weer het vertrouwde mooie combinatiespel van onze jongens. Elias was met een kopbal dicht bij de 0-2, maar helaas verdween de bal tegen de lat en niet tussen de palen. Ruben wist uit een mooie vrije trap wel de tweede voor de D1 te maken; 0-2. Iedereen opgelucht, want met een 2-0 voorsprong mochten we gezien het spelbeeld verwachten dat de overwinning binnen was. Dit was niet het geval, want Argon zorgde ervoor dat de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. Uit een vrije trap scoorden ze 1-2.

Langs de kant nam de spanning toe. Het wordt toch niet gelijk, of erger nog we gaan verliezen. Tijd om lang hierover na te denken kregen de supporters niet. Meteen na de aftrap gingen onze jongens en meisje in de aanval en wist Ruben zijn tweede treffer te maken; 1-3. Voor de eventuele twijfelaars (aan de kant) maakte Nicherwan aan alle onzekerheid een eind door ook zijn tweede in deze wedstrijd te maken; 1-4. Kampioen!

ArgonD2_FCBD1_07 de kampioenen

De felicitaties gaan  uit naar de ‘technische staf’,  Dick, Tom en Marcel. Van de laatste vier competitierondes drie keer kampioen worden is een uitstekende prestatie. Maar we mogen zeer zeker niet de absolute hoofdrolspelers vergeten te feliciteren. Uiteindelijk hebben zij met z’n allen de resultaten op het veld neergezet met als beloning kampioen worden. Bram, Klaas-Pieter, Elias, Wessel, Diana, Sten, Nicherwan, Rafael, Jim, Dani, Ruben, Yassin, Niek van harte gefeliciteerd met dit hele mooie resultaat. Geweldig gedaan.