MC2 doet zichzelf tekort

sdo
MC2
Vorige week door drukte rondom Koningsdag niet echt in de gelegenheid om een verslag te schrijven. Ik ben een beetje de Wim Kragten van Tienhoven. Bezig met voetbal bij VIOD, en een beetje in Breukelen en met de organisatie van Koningsdag in Tienhoven. Druk weekje dus. Afgelopen week won de MC2 afgetekend van Altius met 7-0. De enkele supporters die het druilerige weer trotseerden, zagen een aantrekkelijke wedstrijd met bij vlagen heel leuk voetbal van de MC2-dames. De MC1 won eenvoudig met 3-0 van Eemnes en lijkt na de overwinning van gisteren, al achterover leunend, het kampioenschap niet meer te kunnen ontlopen.

Leuk zo’n voorjaarsvakantie verspreid over twee weken, dat betekent dus drie weekenden lobbyen om een MC1 en MC2 op de been te krijgen. Blijkbaar zijn zes weken zomer- en twee weken kerstvakantie in het onderwijs niet afdoende en moeten er nog twee weken bij. Na de zomer- en winterstop zal de KNVB misschien moeten nadenken over een voorjaarsstop? Afijn, ook zaterdag lukte het weer, de MC1 won letterlijk vanuit een luie zetel met 4-1 van BVV en de MC2 aangevuld met de vanaf de camping ingevlogen Plasmeijers en Diana, Danielle en Nikki mochten het opnemen tegen koploper en kampioenskandidaat SDO uit Bussum.

Na wat heen en weer ge-app wist Bas zich, ondanks dat zijn vrijgezellenfeest al even onderweg was, gelukkig nog te herinneren waar hij de pasjes had gelaten, zodat deze nog even konden worden opgehaald. Aangekomen bij het sportpark, pal gelegen naast het Spant (u weet nog wel van Stuif es in met Ria Bremer) melden we ons in de kantine van de R.K.V.V. SDO. Waar staat dat nou voor vragen de meiden zich af. Rooms Katholieke Voetbalvereniging Sterk Door Oefening leg ik uit. Vanavond even nagekeken: ik zat er naast, het moet zijn Samenspel Doet Overwinnen.

Inmiddels heeft Chris de magneetjes op de goede plek en zet hij samen met Martien nog even de puntjes op de i. Ik zie witte magneetjes voor de MC2-speelsters en gele voor de invalsters van MC1. Prima georganiseerd. Op het veld loopt de behoorlijk op leeftijd zijnde scheidsrechter zich wat stijfjes warm rond de middencirkel en meld ik mij voor het vlaggen. De man verontschuldigt zich voor het stijve warmlopen. Ik heb vorige week een spierscheurtje opgelopen, meldt hij. Bij het jeu de boulen zeker, denk ik bij mijzelf. Bij het tennissen voegt hij er aan toe. De man floot overigens een prima partij.

Het is vandaag schitterend weer en ook de dames van MC2 genieten na de aftrap volop van het zonnetje, zodat we binnen de minuut met 1-0 achter staan. Daarna zijn we wakker en pakken de meiden het stuk voor stuk prima op. Ze zijn niet van plan de dames van SDO zonder slag of stoot kampioen te laten worden. Er volgen een aantal prima aanvallen waar de nodige kansen uit komen. Over de linkervleugel zorgt Diana voor het meeste gevaar met een paar prima voorzetten die net niet lekker afgerond kunnen worden. Uiteindelijk belandt een als voorzet bedoelde bal, gaf zij achteraf eerlijk toe, prachtig achter de prima keeper van SDO. 1-1, nu doorzetten.

En dat doen de meiden, er wordt hard gewerkt en terecht komen we op voorsprong, weer door Diana. Dit zijn de dames van SDO niet gewoon en ook zij zetten een tandje bij, wat resulteert in de 2-2. Daarna heeft FC Breukelen verreweg de meeste kansen, maar wil de bal er, mede dankzij de uitstekende keepster maar niet in. De dames van SDO aan de andere kant, zijn zeer effectief met hun kansen. Twee kansen, twee doelpunten. Jammer, het had niet gehoeven, maar prima gespeeld dames. SDO denk ik de terechte kampioen. Volgende week sleept de MC1 als het allemaal meezit uit in Huizen het kampioenschap in de wacht. Ik neem aan dat jullie daar allemaal bij zijn.

Tot zover tot volgende week, Albert den Ouden