Zege zou te veel zijn voor FC Breukelen en DOVO

1e
dovo
FC Breukelen en DOVO hebben met 2-2 de punten gedeeld in een duel waar de goede wil en de werklust vanaf spatten, maar dat met mooi verzorgd hoofdklassevoetbal helaas weinig van doen had. Vóór rust scoorden Deen van Embricqs 1-0 en Daniël Kops uit een strafschop 2-0, na de pauze trok Serhat Koç met twee goals voor de Veenendaalse ploeg de stand weer recht. FC Breukelen zag zich op de ranglijst bijgehaald door Huizen (0-1 winst bij Montfoort) en voelt de hete adem van Bennekom (2-4 winst bij SDC Putten) en DFS in de nek. DOVO blijft op de vijfde plaats, houdt door de 2-2 nog wel de beste papieren voor de derde periode (14 punten), maar wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Achilles Veen en FC Breukelen (11 punten) en vier clubs daaronder met 10 punten.

De thuisploeg startte, ondanks meer balbezit voor DOVO, effectief en prikkelend. Een fraaie vrije trap van Tom Kalkhuis in de 11e minuut werd door doelman Veeneman knap gepareerd. Kort daarna trof de naar links uitgeweken Deen van Embricqs wel doel. Van Embricqs speelde Taner Ozbek soepeltjes uit en passeerde Veeneman met een hard schot in de verre hoek. DOVO-spits Serhat Koç op zijn beurt testte kort daarna FC Breukelen-doelman Balk met een mooie vrije trap die Balk tot resoluut ingrijpen dwong. Ondertussen regen beide ploegen steeds meer foute passes met bosjes tegelijk aaneen, leek het wel een wedstrijdje ‘Balverlies’ en - toegegeven - ons fraaie hoofdveld werkt dan ook niet lekker mee.

Daniël Kops - tot dan toe nauwelijks in het spel betrokken - liet het publiek kort opveren door een hoge bal ineens loeihard op de rechterslof te nemen, maar Veeneman had hierop zijn antwoord klaar. De FC Breukelen-aanvoerder ontsnapte niet veel later aan onheil toen hij na balverlies de achtervolging op Serhat Koç inzette en hem in het eigen strafschopgebied hardhandig de bal afpakte. Heel DOVO schreeuwde in onvervalst Veenendaals moord en brand, maar arbiter Van der Rest ging niet door de knieën.

fcb1_dovo1_8549
Taner Ozbek had de handen vol aan Deen van Embricqs.

DOVO liet in deze fase van de wedstrijd verder treurig en zielloos voetbal zien en het was wachten op nog een tegentreffer. De 2-0 voor FC Breukelen kwam voort uit een soepel één-tweetje tussen Deen van Embricqs en Mitchell de Zwart, ook weer over links waar Taner Ozbek het slachtoffer van werd. De kleine verdediger kreeg maar geen grip op De Zwart en besloot hem uiteindelijk binnen de beruchte lijnen te vloeren. De strafschop was voor Daniël Kops, het geel voor Ozbek. Mauro Peters ontsnapte nog aan een prent toen hij de doorgebroken Deen van Embricqs met beide handen naar het gras sjorde.

De thee bleek een betere uitwerking te hebben op de gasten. DOVO kwam zeer vastberaden van de bank en draaide de thuisploeg direct de duimschroeven aan. Luc Kipmulder (schot) en Serhat Koç (lob) mikten beiden te hoog, maar de toon was duidelijk gezet: DOVO wilde aanhaken. Toen de rode storm enigszins ging liggen, hielp FC Breukelen de gasten ineens in het zadel door een defensieve black-out. Keeper Balk verkeek zich op een eenvoudig balletje, Marc van Rees schoot zijn doelman te hulp en bracht in zijn ijver de ingevallen Jan Struijk ten val: penalty. Serhat Koç had voor de 2-1 van de elfmeterstip twee pogingen nodig, maar DOVO was terug in de wedstrijd.

Terwijl DOVO op jacht trok naar de gelijkmaker, kregen Van Embricqs en De Zwart aan de andere kant van het veld enkele mogelijkheden om de marge weer naar 2 te brengen. Helaas ontbrak hier de zuivere eindbeslissing. Een kwartier voor tijd ging arbiter Van de Rest ernstig in de fout door verdediger Marc van Rees op zijn tweede gele prent te trakteren “wegens tijdrekken”. Van Rees wachtte inderdaad met het nemen van een vrije trap vlak voor de dugout van DOVO, omdat daar een tweede speelbal hinderlijk in het veld lag. Een uitermate vreemde beslissing van de leidsman die absoluut niet in het wedstrijdbeeld paste. Jammer, want Van de Rest kon tot dan terugkijken op een heel behoorlijk optreden.

SONY DSC
Serhat Koç scoort 2-2. Roy Hom (geheel rechts) protesteert al.

Met tien man moest FC Breukelen nu vele reserves aanspreken om de overal opduikende DOVO-spelers van zich af te houden. Mauro Peters zag zijn geplaatste kopbal richting kruising vliegen, maar ook dat doelman Aäron Balk er keurig een hand tegenaan kreeg. Kort daarna viel dan toch de 2-2. De druk op de witte defensie werd groter en groter, en Leon Toonen vond uiteindelijk een gaatje. Vlak bij het doel besloot Toonen niet uit te halen, maar de bal af te leggen en aldus Serhat Koç zijn tweede treffer te laten noteren. Nu kwam de rook uit alle oren bij FC Breukelen, want Koç bevond zich op moment van afspelen in een op zijn minst ’naar buitenspel riekende positie’. Geldige treffer, aldus oordeelden grensrechter en scheidsrechter.

DOVO koesterde vanaf dat moment het punt, maar FC Breukelen gooide nu alles op een zege en was bijna trefzeker door Deen van Embricqs en een vrije trap van Mauro Franken waarbij doelman Peter Veeneman al zijn kunsten moest vertonen. Daar bleef het bij. FC Breukelen ontvangt zaterdag Volendam, DOVO krijgt Huizen op bezoek.

25 april 2015, FC Breukelen 1 - DOVO 1, 2-2 (2-0)

1-0 Deen van Embricqs 2-0 Daniël Kops 2-1 Serhat Koç 2-2 Serhat Koç

FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Marc van Rees, Roy Hom, Djuric Winklaar, Mauro Franken, Deen van Embricqs, Lucien Dors, Daniël Kops (87’ Immanuelson Duku), Tom Kalkhuis (87’ Iljaas Rodjan), Mitchell de Zwart.

DOVO

Peter Veeneman, Taner Ozbek, Bas Mooij, Mauro Peters, Leon Toonen, Luc Kipmulder, Ariën Bakkenes (38’ Guido de Graaf), Colin Broers (71’ Bart van Brakel), Serhat Koç, Yannick Cornelisz, Rik van der Eerden (46’ Jan Struijk).

Scheidsrechter

R.A. van de Rest

Kaarten

FC Breukelen Aäron Balk (geel), Immanuelson Duku (geel), Marc van Rees (2x geel). DOVO Taner Ozbek (geel), Jan Struijk (geel), Yannick Cornelisz (geel), Bas Mooij (geel), Leon Toonen (geel).

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van DOVO.

Foto’s: Nico van Stroe.

sony-dsc-16

sony-dsc-16

fcb1_dovo1_8778

fcb1_dovo1_8778

fcb1_dovo1_8739

fcb1_dovo1_8739

fcb1_dovo1_8743

fcb1_dovo1_8743

fcb1_dovo1_8738

fcb1_dovo1_8738

fcb1_dovo1_8651

fcb1_dovo1_8651

fcb1_dovo1_8668

fcb1_dovo1_8668

fcb1_dovo1_8712

fcb1_dovo1_8712

fcb1_dovo1_8625

fcb1_dovo1_8625

sony-dsc-18

sony-dsc-18

sony-dsc-19

sony-dsc-19

sony-dsc-20

sony-dsc-20

sony-dsc-21

sony-dsc-21

sony-dsc-22

sony-dsc-22