F6 zorgt voor spanning met late winst tegen OSM'75 F12

f6
osm75
Voor de laatste wedstrijden in de VSV-competitie waren zaterdag alle achttien deelnemende teams aanwezig op de velden van Hertha in Vinkeveen. Vanaf 9:00 uur konden de jonge talentjes uit Breukelen, Maarssen, Vinkeveen, Kockengen, Abcoude, Loenen, Nederhorst den Berg en Wilnis nog één keer kunnen laten zien wat een geweldige vooruitgang er dit seizoen gemaakt is. De kleine voetballertjes mogen nog niet “voor het echie” in de KNVB-competitie, maar de wekelijkse wedstrijdjes in de VSV-competitie zijn erg leuk en leerzaam.

Ook voor de papa’s en mama’s langs de lijn trouwens. Wat mag er geroepen worden naar de scheids? Moeten we de geweldige coach Mario af en toe een beetje “helpen” of bemoeien we ons niet met zijn aanwijzingen? Wat doe je als je kind een mooie kans om zeep helpt? Waar laat je je emoties? Al met al was het een geweldig seizoen, met enthousiaste ouders langs de lijn en mooie resultaten ! In acht wedstrijden is vier keer gewonnen en één keer net verloren.

Voor 25 april stond voor de F6 van Breukelen een wedstrijd op het programma tegen de F12 van OSM'75. Een  bekende ploeg, want eerder dit seizoen werd het in Maarssen 2-2. Tijd voor revanche dus! De volledige selectie van Mario was fit, en ook bij OSM waren alle spelertjes beschikbaar, 8 tegen 8 dus, geen wissels. Waarschijnlijk door de motregen en misschien ook nog wel door de inspannende Koningsspelen op vrijdag kwam de wedstrijd maar langzaam op gang. Pas nadat OSM met een gelukkige bal op voorsprong was gekomen, gingen bij onze F6 de oogjes open en kwam er wat spirit in de ploeg.

OSM kwam er niet meer door, de achterhoede met Casper op goal, Thomas en Jayden als overal aanwezige stofzuigers en Jan Pieter en Pedro als onverwoestbaar blok in het midden, liet niets meer passeren. Het wachten was op het eerste doelpunt voor FC Breukelen, maar dat  kwam er nog even niet. Vleugelspitsen Sweder en Sebbe, en de razendsnelle Jarice in het midden, hielden te veel afstand van het doel van OSM en waren dan ook niet echt gevaarlijk. Duidelijk was wel dat het overspel van onze F6 weer prima verzorgd was. Af en toe zat er nog een been of voet van OSM in de weg, maar veel passjes kwamen netjes aan. FC Breukelen begon eindelijk lekker te draaien. Niettemin, met 1-0 achter de rust in!

Na de peptalk van Mario en de ranja van Hertha werd er fanatiek begonnen aan de tweede helft. De spitsen kwamen dichter bij het doel van OSM en de aansluiting van achteren was prima. Thomas stond “op keep”, maar heeft eigenlijk geen bal meer hoeven tegen te houden, twee keer een hoekschop, verder is OSM niet meer gekomen. De eerste hoekschop voor FC Breukelen was meteen raak. Jarice zette de bal scherp voor en Sebbe was alert bij de tweede paal en knalde de bal hoog in het doel: 1-1. Nog vijftien minuten om de winst te pakken! Er werd flink om de bal gevochten op het middenveld, waarbij FC Breukelen steeds weer goed de zijkanten wist te vinden voor een uitbraak. Maar, eerlijk is eerlijk, OSM had een paar grote, snelle mannen in de achterhoede en het was nog niet zo makkelijk om daar langs te komen. En als er dan eens een speler van OSM doorbrak richting het doel van FC Breukelen, dan was Jayden er telkens razendsnel bij om met een fanatieke tackle te bal weer terug te veroveren. Weer een gelijkspel? Echt niet!

Een verandering van tactiek in de laatste tien minuten zorgde voor de ommekeer. FC Breukelen liet zich wat verder terugzakken (was het vermoeidheid van de spelertjes of een geniale zet van de trainer?) en lokte OSM over de middenlijn. Toen OSM de bal verloor bij de achterlijn, aarzelde keeper Thomas geen moment. Na een lange uitloop schoot hij de bal tot over de middenlijn en de snelheid van Jarice deed de rest. Met twee verdedigers op zijn hielen sprintte Jarice met bal naar het doel van OSM. Keeper kansloos, 2-1!

FC Breukelen werd sterker en sterker. Jan Pieter kapte vlak voor de neus van de toeschouwers nog even fraai zijn man uit, Sweder was ongrijpbaar voor de OSM-verdedigers die soms wel een kop groter waren dan hijzelf en Casper en Pedro knalden zonder aarzelen iedere bal die op helft van FC Breukelen kwam terug de andere kant op. Een volgend doelpunt kon niet uitblijven. Eigenlijk met precies hetzelfde recept als bij de 2-1, was het vlak voor tijd weer een uitbraak van de snelle Jarice die met een harde knal de 3-1 wist te scoren.

Een mooie overwinning en blije gezichten aan de kant van FC Breukelen. Bij het nemen van de penalties na afoop van de wedstrijd bleek overigens dat OSM toch echt wel goede spelertjes heeft, bijna alle schoten zaten strak in de hoek, en de reservekeeper van OSM wist bijna alle schoten van ons te stoppen! Maar alleen de 3-1 telt natuurlijk. En het samenspel van FC Breukelen maakte het grote verschil. Mario, namens ouders en spelers, dank voor een gewelidig seizoen!