Topper Victoria D2 - FC Breukelen D1 eindigt gelijk

victoria
d1
Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma tussen de D1 en Victoria D2. Het onderlinge verschil was voor aanvang van deze wedstrijd één punt in het voordeel van onze D1. Bij winst zou er een verschil van vier punten zijn en zou er een grote stap richting het kampioenschap gemaakt kunnen worden. Na een uur voetballen stond er een gelijkspel op het scorebord. Door deze overwinning en het verlies van medeconcurrent Nederhorst D1 behouden onze jongens en meisje de koppositie in deze competitie.

Onze D1 begon deze wedstrijd heel voortvarend. (Zonder Wessel en Sten, maar Thijmen en Thomas van de D2 waren als een speer na hun eigen wedstrijd naar Hilversum gereden om daar hun voetbalkwaliteiten te leveren aan de D1. Klasse jongens!) Er werd meteen goed gestreden en goed gevoetbald. Victoria werd met name de eerste tien minuten volledig overrompeld. Uit een corner van Rafael wist Yasin met een technisch moeilijk, maar mooi schot de score te openen; 0-1.

Een goed begin is het halve werk en de meegereisde supporters gingen er eens goed voor staan, want dit kon wel eens een mooie ochtend worden. Echter na de 0-1 kwam Victoria wat beter in hun spel en werd het een wedstrijd. Onze D1 kreeg nog wel kansen, maar tot een voltreffer kwam het niet. Niek wist nog wel een keer de keeper te passeren met een mooi schot, maar helaas voor hem stond er nog een verdediger op de doellijn. Deze kon met zijn hoofd voorkomen dat er 0-2 op het scorebord kwam te staan.

Victoria lukte het wel om te scoren. In eerste instantie wist Ruben op een mooie manier met zijn hoofd een treffer te voorkomen, nadat Bram al gepasseerd was. Helaas lukte het de verdediging niet om de tweede inzet ook voor de lijn weg te werken. Heel langzaam verdween de bal over de achterlijn tussen de palen: 1-1. Kort na deze score hadden we geluk toen een inzet van Victoria op de paal belandde. (Gezegd moet worden dat de scheidsrechter kort voor dit moment een vlagsignaal van onze goed vlaggende grens genegeerd had.

In de tweede helft begonnen we ook weer goed, maar tot echte kansen kwam het niet. Victoria verzette zich prima en er ontstond een spannende wedstrijd, waarbij het spel met name op het middenveld heen en weer ging. Waren er geen kansen om de wedstrijd te winnen? Die waren er zeker wel en met een beetje meer geluk hadden we drie punten mee kunnen nemen naar Breukelen. Niek kreeg na een mooie soloactie een kans, maar had geen geluk, Thomas probeerde het met een kopbal en Dani schoot na een corner jammer genoeg de bal niet tussen de palen. Ook Victoria kreeg enkele kansje om de drie punten in huis te houden. Gelukkig bracht Bram iedere keer redding en werd er goed verdedigd.

Voor de mensen aan de kant bleef het spannend tot aan de laatste minuut. Moegestreden gingen de spelers van de D1 met één punt terug naar Breukelen. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben we het in eigen hand om kampioen te worden. Komende zaterdag kan een hele grote stap gemaakt worden naar het kampioenschap. Winnen van ’s-Graveland is dan wel noodzakelijk.

victoriad2_fcbd1_bram

victoriad2_fcbd1_bram

victoriad2_fcbd1_dani-2

victoriad2_fcbd1_dani-2

victoriad2_fcbd1_dani

victoriad2_fcbd1_dani

victoriad2_fcbd1_diana

victoriad2_fcbd1_diana

victoriad2_fcbd1_elias

victoriad2_fcbd1_elias

victoriad2_fcbd1_jim-op-doellijn

victoriad2_fcbd1_jim-op-doellijn

victoriad2_fcbd1_klaas-pieter

victoriad2_fcbd1_klaas-pieter

victoriad2_fcbd1_niek

victoriad2_fcbd1_niek

victoriad2_fcbd1_rafael

victoriad2_fcbd1_rafael

victoriad2_fcbd1_yasin-heeft-gescoord

victoriad2_fcbd1_yasin-heeft-gescoord

victoriad2_fcbd1_yasin-ruben-en-rafael

victoriad2_fcbd1_yasin-ruben-en-rafael

victoriad2_fcbd1_yasin

victoriad2_fcbd1_yasin