D3 nu écht KAMPIOEN!

d3
csw
Afgelopen zaterdag was het een kampioenswedstrijd met alles erop en eraan. Een mooi geprepareerd hoofdveld. Volop toeschouwers langs de kant. Een fotograaf voor de prachtige plaatjes. Cameraman in positie voor de bewegende beelden. Een elftal dat ervoor gaat. Een 4-1 overwinning, waar toch nog voor geknokt moest worden. Bloemen en Dom Pompiedom champagne na afloop. De onvermijdelijke frites. En zelfs nog een heerlijke BBQ aan het eind van de middag voor spelers en ouders. Kortom, een topdag op Broekdijk-Oost. Het enige dat nog ontbrak was de persconferentie na afloop en het diepte-interview met de technische staf. Daarom verzinnen we dat gewoon. Een fictief gesprek met trainer Jan Schaar en kompaan Jeffrey Suitela.

D3_CSWD4_8502

Jan en Jeffrey, hebben jullie even tijd voor een paar vragen? Is voor op de site van FC Breukelen.

Schaar: “Tuurlijk. Wordt sowieso hoog tijd dat ik eens geïnterviewd wordt. De spelers, Jeffrey en ik zorgen al wekenlang voor prachtige resultaten. Dus daar mogen we best trots op zijn.”

Hadden jullie voor de start van het seizoen gerekend op het kampioenschap?

Schaar: “Eerlijk gezegd begonnen we het seizoen minder sterk. Het teamverband ontbrak nog een beetje. We vergaten het middenveld wel eens. Maar daar hebben we vervolgens hard aan gewerkt." Suitela: “We hebben ontzettend veel samenspel-oefeningen gedaan tijdens de trainingen. Want als je aan een teamsport doet, kun je maar beter samenspelen. En in de tweede helft van de competitie zie je dan toch dat dat z’n vruchten afgooit.”

Jullie hebben zeventien man. Da’s best veel toch?

Schaar: ”Dat zijn er inderdaad aardig wat. Geeft ook wel een gerust gevoel als er toevallig eens iemand af moet zeggen omdat de cavia jarig is. Maar het heeft me positief verrast dat bij bijna alle wedstrijden zo’n beetje alle spelers er waren. En dan vraagt dat natuurlijk ook om een stukje creativiteit van mijn kant. Het is dan ook wel eens voorgekomen dat de bank van de dug-out wat aan de kleine kant was en ik dus met twaalf man moest spelen.”

Jeffrey, ik heb me laten vertellen dat je al vijf elftallen oud bent, maar je hebt nog steeds de longen van een jonge atleet.

Suitela: “Ha ha. Je doelt zeker op m’n verbale enthousiasme langs de lijn? Maar dat klopt inderdaad, ik mag graag een woordje meepraten tijdens de wedstrijd. Maar dat gaat eigenlijk niet eens zo zeer om te vertellen wat ze moeten doen. Dat weten ze inmiddels donders goed zelf. Ik help ze vooral om even wakker te worden. Zo breng ik een stukje scherpte aan op de snede, als het ware."

Jan, wat is voor jou het hoogtepunt van het seizoen geweest?

Schaar: “Het seizoen is natuurlijk nog niet afgelopen. We moeten nog een wedstrijd op 2 mei. Maar eigenlijk is voor mij het hoogtepunt dat we steeds beter zijn gaan spelen. Je zag het vandaag ook duidelijk. Inmiddels weten spelers al wat ze gaan doen voordat ze de bal krijgen. Dat noemen we anticipatievoetbal. Vrijlopen, weten waar je medespeler loopt en wat hij gaat doen, aannemen en passen.” Jeffrey (vult aan): “Naast het inhoudelijke voetbal is het voor mij een hoogtepunt dat de teamspirit hoog in het vaandel staat bij de D3. Op de trainingen en wedstrijden wordt er voor elkaar gewerkt en blijft men positief. En dat is super belangrijk.”

Tot slot, wat vonden jullie van vandaag?

Suitela: “Helemaal top. Een kampioenswedstrijd zoals een kampioenswedstrijd hoort te zijn. Goeie sfeer, veel mensen en een prachtige voetbaldag. Hopelijk valt de blessure van Danny ook een beetje mee, maar ik zag ‘m ’s avonds alweer met krukken op het veld staan." Schaar: “Was inderdaad superleuk. Helemaal met de BBQ aan het eind van de middag. En het is natuurlijk logisch om te zien dat we nu al een voorbeeld zijn voor anderen. Het is niet mijn cluppie, maar ik zag zaterdagavond een paar Eindhovenaren landskampioen worden. Ze wonnen met 4-1, die na-apers."

PS Jan en Jeffrey kunnen niet persoonlijk verantwoordelijk gehouden worden voor hun uitspraken in dit ‘interview’. Maar ze zouden het zomaar gezegd kunnen hebben.

Video: Marco van Neerbos.

Foto’s: Nico van Stroe.

d3_cswd4_8251

d3_cswd4_8251

d3_cswd4_8258

d3_cswd4_8258

d3_cswd4_8297

d3_cswd4_8297

d3_cswd4_8302

d3_cswd4_8302

d3_cswd4_8304

d3_cswd4_8304

d3_cswd4_8305

d3_cswd4_8305

sony-dsc-11

sony-dsc-11

d3_cswd4_8333

d3_cswd4_8333

d3_cswd4_8355

d3_cswd4_8355

sony-dsc-12

sony-dsc-12

d3_cswd4_8365

d3_cswd4_8365

sony-dsc-13

sony-dsc-13

sony-dsc-14

sony-dsc-14

sony-dsc-15

sony-dsc-15

d3_cswd4_8429

d3_cswd4_8429

d3_cswd4_8502

d3_cswd4_8502