Belangrijke zege houdt F3 op koers

f3
csw
Zo langzamerhand beginnen spelers, technische staf en trouwe fans er langzaam aan te denken. Zou het dit voorjaar gaan gebeuren, zou de F3 ‘het’ worden? Sommige woorden schijn je tegenwoordig niet van tevoren te mogen uitspreken. Zo is sinds ongeveer afgelopen oktober al duidelijk dat PSV dit jaar kampioen gaat worden in de eredivisie. Met nog zes wedstrijden te gaan staat de personeelsvereniging van Philips maar liefst acht punten voor op Ajax, maar toch durft niemand daar uit te spreken dat ze kampioen gaan worden.

Welnu, om gelijk maar aan het begin van dit verslag de zaken open en bloot te benoemen zoals ze zijn, om alles gelijk op tafel te leggen, om het maar te benoemen zoals het is:

“De F3 zou wellicht in staat kunnen zijn om aan het eind van dit jaar het puntverlies te hebben kunnen beperken tot een niveau waarmee wellicht andere ploegen die in de poule zitten ogenschijnlijk afgetroefd kunnen worden op een dusdanig wijze dat de situatie ontstaat dat er niemand boven de F3 op de ranglijst zich kan bevinden, aangezien de positie die de F3 dan inneemt door niemand anders ingenomen kan worden gezien de uiteindelijke resultaten van de optelling van de winstpunten.”

Dus, dat lijkt me volstrekt helder en daar kunnen ze in Eindhoven nog een voorbeeld aan nemen. Maar dat geheel terzijde.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was er weer eentje om in te lijsten. We moesten het deze zaterdag zonder gewaardeerde kracht Paco doen. Gelukkig werd zijn plek ingenomen door gastspeler Finn die liet zien dat hij probleemloos het niveau van de F3 aankan. De meisjes van CSW F4 waren niet te onderschatten, ze stonden slechts één punt achter onze kanjers op de ranglijst dus de winnaar van deze wedstrijd zou de tweede plek stevig in handen nemen. De laatste weken lieten onze mannen al goed voetbal zien, dus we hadden er allemaal alle vertrouwen in dat het vandaag zou lukken.

Hardwerkend, goed voetballend en stevig duellerend gingen beide partijen van start. Al snel zag je dat onze mannen steeds meer het overwicht kregen. Geduldig combinerend, vrijlopend en af en toe met mooie rushes langs de zijlijn werd het doel gezocht van CSW. Stan, die de eerste helft ons fort als keeper bewaakte, stond zijn mannetje in de goal. Al moet wel gezegd dat het team zo goed stond vandaag dat Stan meer achterballen en terugspeelballen moest verwerken dan dat hij reddingen moest verrichten. Dat gold overigens ook voor Huub als keeper in de tweede helft. De meisjes bleken echter ook inmiddels een aardig ploegje te hebben en die wisten onze mannen ook goed van het doel te houden.

Toch werd de druk en de dreiging van de F3 in de loop van de eerste helft groter en groter. En een paar minuten voor rust viel dan ook de volledig terechte 1-0. Max, die ’s ochtends voor de wedstrijd nog als een ziek vogeltje aan de ontbijttafel had gezeten, sneed als Memphis Depay (om het toch nog maar even op zijn PSV’s te houden) van links naar binnen en haalde hard en zuiver uit in de korte hoek. Hoe een potje voetbal er wel niet voor kan zorgen dat je je weer stukken beter voelt. Want dat liet Max ook in de tweede helft zien. Het spelbeeld was onveranderd, de 2-0 echter niet. Max zorgde met een weergaloze treffer voor de 2-0.

Vergeet alles wat PSV is en we gaan over naar de enige echte ploeg wat uw geheel niet-objectieve verslaggever betreft. Als een volleerde Dennis Bergkamp in zijn hoogtijdagen bij Ajax viel de bal voor de voeten van Max op een meter of 14 (het moet nummer 14 zijn als je het over Ajax hebt natuurlijk) van het doel. Hij zag de keepster, die op zich toch al groot genoeg was om zonder springen de lat aan te raken, wat naar voren staan en Bergkamp eh … Max haalde verwoestend uit. De bal leek hoog over te gaan, maar met een flinke lading effect begon de bal plotseling te dalen en viel hij als een baksteen in de verre kruising achter de keeper. Wat een doelpunt en de winst was in de tas.

Drie punten zijn weer aan het rijke totaal bijgeschreven. Aankomende zaterdag mogen onze mannen genieten van een vrij paasweekend. Daarna gaat het gebeuren, 11 april aanstaande de uitwedstrijd tegen koploper Wasmeer. Zij hebben tot nu toe alles gewonnen, wij hebben één keer gelijkgespeeld en de rest gewonnen. Het wordt een duel om de eerste plaats, spanning en sensatie, komt dat zien komt dat zien. Hoe dan ook, winst of verlies, als je ziet hoe onze mannen op dit moment voetballen, dan kunnen we alleen maar ongelofelijk trots zijn.

De technische staf