C1 laat kans op koppositie liggen

tGoy
c1
Door met 1-1 gelijk te spelen bij ’t Goy C2 heeft de C1 een grote kans laten liggen alleen aan kop te gaan in de Promotiepoule. Dat de C1 bij rust niet vier á vijf goals voor stond, mag het zichzelf verwijten. En dat is zuur, omdat ’t Goy in de tweede helft plotseling langszij kwam en kort voor tijd de wedstrijd bijna winnend afsloot.

Jochum Korzelius startte in de basis, de bank werd bezet door Guido, Bobby, Jacko en Thomas van wie echter alleen Guido speelminuten kon maken. De eerste helft was eenrichtingsverkeer naar het doel van ’t Goy. We noteerden fraaie kansen voor Bram, Jordi en Nick. De gasten hadden zich keurig ingegraven en kwamen - afgezien van een verre poging over Sam heen maar naast het doel - nauwelijks in het spel voor. In totaal werd vandaag twee keer de lat en twee keer de paal geraakt. Een treffer viel echter niet te noteren.

Na rust leek het harder te waaien en ’t Goy voelde dat onze C1 vandaag niet in goede doen bleek. Uit een vrije trap van Jordi opende Nick ineens met een mooie voetbeweging de score. Tegen de wind in werd daarna echter onzuiver de aanval gezocht en moest men bedacht zijn op counters van de thuisploeg. Die kwamen en leverden zelfs een keurige tegentreffer op. Eveneens uit een vrije trap kopte ’t Goy de 1-1 tegen de touwen. Kort daarna kon de kleinste ’t Goy-speler van het veld de wedstrijd zelfs beslissen, maar hij schampte de bal na een hoge voorzet slechts met de haardos.

De C1 liet met dit gelijke spel een grote kans liggen om alleen aan kop te gaan, vooral omdat VVZA won van koploper FC Driebergen. FC Driebergen en VVZA (beide met 11 uit 6) bezetten de bovenste twee plaatsen, wij staan derde met 10 uit 4. Er liggen twee inhaalwedstrijden in het verschiet om zes punten aan het puntentotaal toe te voegen. De eerste is woensdag 8 april om 18.30 uur thuis tegen IJFC C1 dat nu laatste staat. Komende zaterdag 4 april (paaszaterdag) speelt de C1 geen competitiewedstrijd.

Lichtpuntje vandaag in het asgrijze ’t Goy: het was goed om te zien dat Guido weer enkele speelminuten kon maken na zijn lastige knieblessure.