Ondanks winst nog niet uit gevarenzone

1e
sdcputten
Door op de eerste lentedag thuis fortuinlijk met 1-0 van SDC Putten te winnen heeft FC Breukelen een mooi voorjaarssuccesje geboekt. Op een ‘Oost-Europees’ hoofdveld en met een gure wind er dwars overheen was verzorgd voetbal vandaag slecht mogelijk. De toeschouwers van beide kampen konden dan ook nauwelijks warm worden van het gebodene. Invaller Deen van Embricqs bleek vandaag met zijn treffer het goudhaantje. FC Breukelen blijft wel op de tiende plaats staan.

De overwinning was inderdaad lucky, want SDC Putten verzaakte om bij rust al met 0-3 te leiden. Dat had de ploeg van coach Bert van Hunenstijn dan eigenlijk wel met tien man moeten doen, want SDC Putten-verdediger Thomas Amende ontsnapte aan rood toen hij in de 33e minuut de doorgebroken Mitchell de Zwart blokkeerde. De rustig leidende arbiter Ter Brake liet het bij geel. SDC Putten had in het eerste bedrijf het betere van het spel, maar zag zijn kansen verprutst door Jeffrey van den Brink (minuut 1, op de vuisten van doelman Balk), Sedan Ozan (kopbal van dichtbij op de paal) en Richard Gooijer (schot tegen Balk). FC Breukelen - gestart met Mark Simons en Lorenzo Lassooij in de basis - zette daar weinig gevaarlijke momenten tegenover. En we zullen immers nooit weten wat De Zwart had klaargespeeld tegen Putten-doelman René van Hemel als Amende hem niet zo onhandig had afgestopt.

De tweede helft liet een offensiever FC Breukelen zien dat, gesteund door de harde wind in de rug, op zoek ging naar de openingstreffer. Mauro Franke was er dichtbij op aangeven van Daniel Kops. En in de 63e minuut leek die treffer er inderdaad te komen toen de ingevallen Deen van Embricqs op het SDC Putten-doel af mocht gaan. Deen omspeelde op snelheid doelman René van Hemel en mikte op het lege doel, maar helaas voor de Breukelaars werd het leer door Thomas Amende met een sliding voor de doellijn weggehaald. (Ook dat nog.) Kort daarna sneed de thuisploeg - met een opvallend sterk invallende Mitchell van Friderici - wederom handig door de SDC Putten-defensie via onder meer een ingenieus hakje van Mitchell de Zwart en ditmaal vond Van Embricqs wel het doelnet achter Van Hemel: 1-0.

SDC Putten was na deze treffer niet overtuigend genoeg om gegroepeerd ten aanval te kunnen gaan. Het wilde wel, maar het ging niet van harte en met hoge ballen en op hoop van zege. Mijn buurman en schrijvende collega van SDC Putten TV constateerde dat er bij zijn favorieten vandaag zo’n beetje alles fout ging wat fout kon gaan. De Puttense ploeg werd daarbij ook nog flink dwarsgezeten door het veld, de tegenwind en de kopsterke FC Breukelen-verdediger Roy Hom die een sterk tweede bedrijf neerzette. De blauwzwarten ontsnapten overigens een tweede keer aan een Platzverweis: de ingevallen Evert Brouwers botvierde zijn frustraties op de kuit van Mitchell de Zwart. Een rode prent bleef echter opnieuw uit, Brouwers ontving geel. De driepunter voor de Breukelaars kwam daarna niet wezenlijk meer in gevaar.

SDC Putten zakte door het verlies van plaats vijf naar zes, want het werd ingehaald door het onnavolgbare NSC dat de laatste weken geheel op stoom lijkt. SDC Putten heeft echter nog een inhaalduel tegoed. FC Breukelen schiet in de ranglijst niet al te veel op met de 1-0 winst: de ploeg blijft op de tiende plaats staan met 23 punten uit 19 wedstrijden. Volgende week mag men proberen concurrent Bennekom (12e plaats, 20 uit 20) van zich af te schudden. Let op: de wedstrijd in Bennekom begint om 15.00 uur.

21 maart 2015, FC Breukelen 1 - SDC Putten 1, 1-0 (0-0)

1-0 Deen van Embricqs

Scheidsrechter

F.E. ter Brake

FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Iljaas Rodjan, Roy Hom, Marc van Rees, Mauro Franken, Mark Simons (58’ Deen van Embricqs), Lorenzo Lassooij (78’ Djuric Winklaar), Daniël Kops (72’ Mitchell van Friderici), Lucien Dors, Mitchell de Zwart.

SDC Putten

René van Hemel, Sven Onclin, Richard Gooijer, Iwan Bos, Kees Pluim, Jeffrey van den Brink (77’ Evert Brouwers), Justin van Groen (87’ Rob Buter), Sedan Ozan, Steffan Vlietstra, Olivier Pilon, Thomas Amende.

Kaarten

FC Breukelen geen. SDC Putten Thomas Amende (geel), Justin van Groen (geel), Evert Brouwers (geel).

Klik voor een verslag en videosamenvatting van deze wedstrijd op de website van SDC Putten.

Foto’s: Nico van Stroe.

DSC07663
Lucien Dors (l) wordt de weg versperd door Justin van Groen.

DSC07666
Mitchell de Zwart (11) wurmt zich langs Iwan Bos.

DSC07620
Kopduel tussen Mark Simons (7) en Iwan Bos. SDC Putten-aanvoerder Richard Gooijer kijk toe.

DSC07627
Struikelpartij op het middenveld.

Richard Gooijer kopt over. Iljaas Rodjan en keeper Aäron Balk kunnen gerust zijn.

SDC Putten-doelman René van Hemel had geen vreselijk lastige middag. Links Richard Gooijer, rechts FC Breukelen-aanvoerder Daniël Kops.

DSC07653
Lucien Dors zoals zo vaak in een lijf-aan-lijfduel. Ditmaal met Steffan Vlietstra. SDC Putten-coach Bert van Hunenstijn (geheel rechts) ziet toe.