C1 dankzij sterke tweede helft naar 4-1 winst

c1
devalleivogels
De snelle gelijkmaker van Valleivogels direct na rust bleek het beste medicijn voor FC Breukelen C1 om flink op te krabbelen, waar het tot dan toe tekort kwam tegen de gasten uit Scherpenzeel. In de eerste helft, waarin we enkele opgelegde kansen gemist zagen door zowel de FC Breukelen- als de Valleivogels-spitsen, was Valleivogels voetballend absoluut overtuigender. Het voelde zich duidelijk in het element op het kunstgras dat steeds sneller werd door de vervelende regenbuitjes. Tegen de verhouding in kwam onze C1 kort voor rust op 1-0 toen Nick Verbeek uit een vrije trap met wat hulp van de vuisten van de keeper de linkerkruising vond.

De gelijkmaker van de gastploeg vlak na de thee keerde het wedstrijdbeeld - zoals gezegd - echter om. Beetje bij beetje wonnen we meer terrein, waren de afgeslagen ballen voor ons en kwamen we vaker in de buurt bij het Valleivogels-doel. Vooral Bram de Hollander was steeds zijn naaste belager te snel af, zat er met zijn hoofd, voet of teen tussen en bezorgde de vijandelijke defensie handen vol werk. Met één zo’n onderschepping stuurde hij Jordi Hahury naar de achterlijn. Daar passeerde Jordi zijn tegenstander op de vierkante centimeter met een weergaloze beweging en schoot vervolgens loeihard in de korte hoek langs de keeper: 2-1. Een wondermooie goal.

De C1 was nu duidelijk de bovenliggende partij, hoewel Valleivogels niet in paniek raakte en verzorgd probeerde te blijven voetballen. Zeven minuten laten was het echter weer Bram die bij de zijlijn met wat fysieke inzet een bal afsnoepte van de linksback. Bij de achterlijn legde hij met precies de juiste balsnelheid terug op de zestienmeterlijn, waar Jordi Hahury klaarstond om de bal in een nagenoeg leeg doel te schuiven: 3-1.

FC Breukelen ging door met vol de aanval te zoeken en Jayson Visser was dicht bij een treffer, maar zijn met de volle wreef geraakte rebound uit een corner werd helaas in ‘de zestien’ door een rood-wit shirt geblokt. Wie anders dan Jordi Hahury zorgde ervoor dat FC Breukelen kon uitlopen naar 4-1. Hij soleerde door de defensie, waar de Valleivogels-laatste man niets anders kon doen dan Jordi pootje te lichten. De penalty werd door Jordi Grilk onberispelijk binnengeschoten.

Zo boekte de C1 een mooie zege na een matige eerste en een uitstekende tweede helft, waarbij Valleivogels wellicht iets te weinig kreeg voor het verzorgde veldspel. FC Breukelen behaalde tot nu toe de volle winst uit drie duels in de promotiepoule. Volgende week een latertje: om 13.45 uur is dan de uitwedstrijd bij ’t Goy C2, de nummer laatst.