D3 haalt goud in Olympische strijd

d3
olympia25
Als je tegen Olympia moet spelen sta je al snel op scherp. Olympia was immers de bijnaam van de godin Hera, de moeder van Ares, de krijgshaftige godin die de Trojanen bestreed. Toch was al snel duidelijk dat de Olympische afvaardiging van afgelopen zaterdag nog in opleiding was, want tegen het fysieke en technische geweld van onze D3 waren ze duidelijk nog niet opgewassen.

Na vijf minuten is het al 1-0 door Mika. Eljareau verovert de bal en maakt 2-0. De teen van Danny scoort 3-0. Eljareau lijkt opnieuw te scoren, maar de teen van Danny raakt ’m nog net even aan en zet de 4-0 op zijn naam. Even later tekent Eljareau helemaal alleen 5-0 aan en na de rust is het al snel 6-0 door Danny. Als Hidde Y. uithaalt, haalt een Olympische veldspeler de bal behendig van de doellijn. Met de hand van Zeus zou je kunnen zeggen. De penalty wordt helaas niet verzilverd maar even later scoort Mika ‘gewoon’ 7-0. Tot slot slalomt Eljareau nog even een man of vijf voorbij en tekent 8-0 aan.

De officiële uitslag wordt uiteindelijk 9-0, maar op wiens naam die negende nu moet komen, heb ik even gemist. Ik stel voor op naam van keeper Tim. Ook al kwam die nauwelijks voor in de wedstrijd, dan hebben we ’m toch even genoemd. Inmiddels staan we met vijftien punten uit vijf wedstrijden fier bovenaan. En Olympia mag dan wel de bijnaam zijn van de godin Hera, getrouwd met de oppergod Zeus, wij zijn gewoon FC Breukelen en wonnen met 9-0.