F7 krijgt loon naar werken

f7 (vsv)
dob
Afgelopen zaterdag 14 maart speelde de F7 van Breukelen alweer hun derde wedstrijd in de VSV-competitie. Ditmaal tegen V.V. DOB uit Nigtevecht. Floris en Lars P. waren dit keer afwezig, dus zeven man sterk traden aan. De wedstrijd van vorige week is al lang weer vergeten en vol goede moed startten onze voetballers op deze koude, grauwe zaterdagmorgen.

FC Breukelen gaat fanatiek van start. De eerste minuten speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van DOB. Jurre loerde zoals altijd, wachtend als een echte spits, op een doelpunt. En Tommy werkte hard op het middenveld. Het blijkt al snel dat de F7 voelt dat er iets te halen valt en als snel meldde iedereen zich voor “de pot”. Lars K. ziet zijn bal net tegen de paal komen en werpt zich niet veel later op een corner te nemen. Het is Sam die met een mooie bal in de kruising de 1-0 wist te scoren.

De eerste helft staat Mauro op doel en neemt zijn taak erg serieus door gelijk de laatste man terug te roepen om hem te assisteren. Dit was niet direct nodig want FC Breukelen was al op zoek naar de 2-0. Deze kwam op naam van Max een strakke bal in de verre hoek was voor de keeper van DOB onhoudbaar. De euforie was van korte duur. Een snelle speler van DOB liep dwars door de verdediging heen en iedereen keek de bal na, zo het doel in. Dit resulteerde in een 2-1 ruststand.

Hoewel de handschoenen hard nodig waren, liet in de tweede helft het zonnetje zich toch heel eventjes een beetje zien. Deze helft ging Jurre keepen. Het was te zien dat DOB aangesterkt was door de limonade want FC Breukelen moest nu vol aan het werk. Sam rolde enkele malen over het veld, maar een bikkel als zij is, stond ook snel weer op en maakte het de tegenstanders knap lastig. Er werd regelmatig goed overgespeeld en het spel werd zo nu en dan echt breed gehouden (opbouwen langs de zijlijn) waardoor na een uitbraak Max de 3-1 maakte.

Hoewel er de tweede helft nog flink gewerkt moest worden maakten Mauro en Djeziamo nog 4-1 en 5-1 en was de overwinning in de pocket. Lars K. viel deze wedstrijd erg op. Hij had de smaak te pakken, kreeg regelmatig een kans en was niet ver van een doelpunt vandaan vandaag. Waar de paal en keeper hem tijdens de wedstrijd in de weg zaten, schoot hij bij de penaltieserie de bal snoeihard en hoog het doel in!  Nu op naar volgende week, een wedstrijd tegen de meisjes van Hertha.