Districtsbeker: DOVO knikkert ODIN'59 eruit

Odin59
dovo
In de achtste finale van districtsbekercompetitie West I stonden gisteren twee rivalen uit de hoofdklasse A tegenover elkaar: de Heemskerkse koploper ODIN'59 en DOVO uit Veenendaal, de huidige nummer 9. DOVO zegevierde op Noord-Hollandse bodem met 0-2 door treffers van Rik van der Eerden en Serhat Koç. Beide clubs hoefden geen competitiewedstrijden in te halen, dus het bekertreffen viel dit weekend mooi op zijn plaats. De kwartfinaletegenstander van DOVO zal rollen uit het duel tussen BOL en AFC. De winnaar van DOVO - BOL/AFC plaatst zich voor het landelijke KNVB-bekertoernooi volgend seizoen.

ODIN'59 zonder Cijntje

De f

SONY DSC
ormatie van ODIN'59-trainer Mark Evers moest overigens aantreden zonder Cerilio Cijntje, misschien wel de beste voetballer in de hoofdklasse A. Cijntje kreeg in de derde bekerronde op 10 februari in het thuisduel tegen VSV een rode kaart van arbiter Ruud Bossen en daaropvolgend een zware schorsing aan de voetbalbroek van maar liefst zeven wedstrijden.

Het gemis van de ODIN'59-ster liet zich kennelijk direct voelen. Nu de Heemskerkers zijn uitgeschakeld voor de beker, zal Cijntje nog zes competitiewedstrijden langs de lijn moeten toekijken. ODIN'59 gaat dit voorjaar uiteraard vol voor de titel in de hoofdklasse, maar het zal Cijntje pas weer kunnen inzetten in de laatste competitiewedstrijd.