F4 - F3, een wedstrijd met twee gezichten

f4
f3
Na afloop was het feest in de kleedkamer van de F4. Reno trakteerde op overheerlijke homemade FC Breukelen cupcake en een lekker pakje drinken. Het was voor hem sowieso een feestdag; op je negende verjaardag je debuut maken bij de F4 en dan in de tweede helft ook nog op doel mogen staan.

De eerste helft was miraculeus. OK, het was koud met een guurdere wind dan beloofd was door het KNMI, maar daar had de F3 net zoveel last van. Bij hen merkte je er niets van. We werden in het defensief gedrongen en binnen twee minuten moest keeper Milan voor het eerst vissen na een klassieke ‘alle mannen op een paar vierkante meter’-situatie. Wij kregen de bal niet weg, de tegenstander de voet wel goed achter de bal. In de vijfde minuut een corner van rechts, vrije schietkans en ‘hangen’. Daarna scoorde Robin aka Robinho twee keer, waarvan de tweede onhoudbaar laag diagonaal in de verre hoek werd geschoten.

We werden vanaf dat moment een beetje wakker, maar keken wel tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand aan. Er werd wat meer van het eigen doel af gevoetbald en de eerste kans kwam nadat een uittrap van Lieuwe werd onderschept. Helaas bleef de nul nog op het scorebord staan. Een uittrap van Milan die hij net niet lekker raakte, leidde de 5-0 in. Er vielen nog twee goals, één zelfs gelijk uit onze aftrap, waardoor het binnen het kwartier 7-0 werd. Coach Gerard suggereerde al een tactische wissel in de tweede helft door te voeren. Het was in de eerste helft echter nog niet gedaan. Uit een fraaie uittrap van Milan volgde een uitbraak van Sytse met een attent meelopende aanvoerder Koen. Na een een-tweetje belandde het schot een metertje naast de goal. Even later volgde een inmiddels befaamde vrije trap van Hidde. Lieuwe redde echter knap. Het slotakkoord was voor Stan die vlak voor de limonade de bal met de borst het doel in werkte.

In de tweede helft zagen we een heel ander team. Waar in de eerste helft weinig lijn in de aanvallen zat, zagen we opeens flitsende combinaties. Milan had het weliswaar druk gehad op doel, maar had nog genoeg lucht om steeds weer sprints te trekken en de vrije ruimte in te gaan. Melle was opeens weer de Edgar Davids als ballenafpakker op het middenveld, Roy begon zich te roeren en Sytse liep eventuele gaatjes dicht. Koen speelde als slot op de deur en mochten ze er toch nog een keer uitkomen, dan was Reno er om bekwaam redding te brengen. Hidde tenslotte gooide er supersnelle rushes uit.

Het wachten op de beloning in de vorm van een doelpunt duurde niet lang. Milan benutte de ruimte die voor de goal van Stan viel en scoorde in de korte hoek. De eer was gered, maar de heren wilden meer. Binnen een minuut lag de tweede bal in het net. Hidde zette goed door op rechts, trok drie tegenstanders naar zich toe en gaf een leep steekballetje op Milan. Deze had alle tijd om de bal aan te nemen, hem lekker te leggen en vervolgens te tekenen voor zijn tweede. Het werd nog fraaier, want in de elfde minuut werd attent gereageerd op een niet geheel gelukte uittrap. Milan pakte de bal op en scoorde de derde. Een onvervalste hattrick!

Was de F3 dan helemaal uit het veld geslagen? Nee, ze herpakte zich goed en wisten weer wat meer druk te zetten. Het bracht ze een corner, maar de F4 wist in de omschakeling supersnel uit te breken. Het vizier van Sytse stond helaas niet goed genoeg afgesteld, dus tot een vierde goal kwam het niet. Het laatste streepje op het scorebord werd door Jack gezet. Hij tekende voor de eindstand van 9-3. Over een aantal weken spelen we weer tegen de F3, maar dan voor het echie! De supporters en de technische staf van beide teams kunnen niet wachten.