Never a dull moment in Opheusden

dfs
1e
DFS 1 - FC Breukelen 1 werd een pot middenmootvoetbal die niet snel wordt vergeten. Na een wonderlijk scoreverloop en 97 minuten broekpoepende spanning stond er 4-4 op het telraam (waar wellicht 5-5 de enig juiste uitslag zou zijn geweest). Assistent-trainer Richard Beekink mocht vandaag voor FC Breukelen de honneurs waarnemen, want coach Cor ten Bosch lag met hoge koorts onder de wol. Alsof de Amsterdamse oefenmeester een voorgevoel had voor wat vandaag ging komen.

Op een goed bespeelbaar grasveld begon FC Breukelen met harde tegenwind tegen DFS - voor zover wij weten een van de weinige hoofdklasseclubs zonder zittribune. DFS zoch direct het doel van Aäron Balk en nam in de tweede minuut bijna de leiding, Aäron kon de schade repareren. In minuut 8 was het wel raak. Keeper Benny Geerts gaf een enorme peer naar voren, Roy Hom kon het leer niet wegkoppen, Mike Louwaars ontving de bal en gunde Elvin Hardeveld de eer. DFS kreeg daarna talrijke mogelijkheden de score verder uit te bouwen, maar deed dat niet.

FC Breukelen trok in plaats daarvan het spel beetje bij beetje naar zich toe en meldde zich vooraan. Deen van Embricqs had pech dat zijn gedraaide schot met links de kruising miste. Het echte doeltreffende gevaar kwam vervolgens van Mitchell de Zwart. Eerst legde hij keurig terug op Tom Kalkhuis (1-1) en drie minuten later was zijn voorzet zo afgemeten en zuiver, dat Deen van Embricqs alleen nog de krullen ertegenaan hoefde te zetten. Ruststand 1-2 vóór, waar we eigenlijk allang op grote achterstand hadden kunnen staan. Waar zou dit eindigen?

Na de thee waren de teams keurig van helft gewisseld, maar verder leek het alsof we naar een herhaling van de eerste helft zaten te kijken. FC Breukelen klungelde er achterin vrolijk op los en na tien minuten had DFS de 1-2 achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong. Mike Louwaars en opnieuw Elvin Hardeveld waren de doelpuntenmakers. FC Breukelen leek rijp voor de slacht, maar weer verzuimde DFS de trekkers over te halen.

Twintig minuten voor tijd wisselde coach Beeking verdediger Roy Hom voor aanvaller Mitchell van Friderici. Tom Kalkhuis nam (tollend op zijn benen van de ontelbare meters die hij had gemaakt) een corner op links. Het was waarschijnlijk Toms beroerdste corner ooit, maar de bal viel wel bij de eerste paal binnen dankzij de laagstaande zon en een misverstand tussen doelman Geerts en David Magee: 3-3. Leon Koopman had daarna de 4-3 op de schoenen, maar produceerde een vuurpijl. Corné Davelaar besloot de gasten een handje te helpen en trok Mitchell van Friderici vlakbij het doel omver. Aanvoerder Daniël Kops toverde wat met de bal en scoorde vanaf de penaltystip zijn veertiende seizoenstreffer: 3-4.

Kort voor tijd gebeurde er iets wat waarschijnlijk nog nooit in een voetbalwedstrijd is gebeurd. In één minuut tijd werden twee treffers afgekeurd, van elk team één. De eerste was een vrije trap van Tom Kalkhuis vanaf de zijlijn die er in één keer in stuiterde (“hinderen van de DFS-keeper”), de andere van Elvin Hardeveld (“buitenspel”). De emoties op en rond het veld begonnen inmiddels behoorlijk naar het kookpunt te stijgen. Scheidsrechter Van Beek had er zijn handen vol aan.

De apotheose kreeg uiteindelijk voor FC Breukelen een nare bijsmaak. Keeper Balk schoot de bal ver uit over de zijlijn vanwege een blessure van een medespeler. DFS gaf de bal echter niet terug aan de tegenstander, maar knalde hem hoog het strafschopgebied in alwaar Ted Heijckmann de puntendeling vaststelde: 4-4. De opstootjes en woordenwisselingen direct na het laatste fluitsignaal pasten helemaal in het beeld van een enerverende voetbalmiddag. Het was misschien maar goed dat Cor ten Bosch er vandaag niet bij was.

2015-02-15-Scorebord_DFS

15 februari 2015, s.v. DFS 1 - FC Breukelen 1, 4-4 (1-2)

1-0 Elvin Hardeveld 1-1 Tom Kalkhuis 1-2 Deen van Embricqs 2-2 Elvin Hardeveld 3-2 Mike Louwaars 3-3 Tom Kalkhuis 3-4 Daniël Kops 4-4 Ted Heijckmann