C1 oefent en wint van Ouderkerk C1

c1
ouderkerk
De C1 pakt vandaag de draad op tegen hoofdklasser Ouderkerk C1. Het team kent echter nog flink wat blessures: Melle Valkenburg, Jacko Martens, Levi van Riet en Bobbie van der Post spelen niet, Dax Wieman en Jochum Korzelius zijn als vervangers opgeroepen. Tijdens de wedstrijd blijken de laatste twee er niet voor niets te zijn: Jordi Grilk en Jop van Geffen vallen allebei uit.

Het verschil tussen beide teams is duidelijk. De Ouderkerk-spelers zijn wat kleiner van postuur, maar rustig en vaardig aan de bal, FC Breukelen zet daar grotere ‘mannen’, snelheid en kracht tegenover.  Het wordt een open wedstrijd, waarin het initiatief verscheidene keren kantelt naar FC Breukelen, dan weer naar Ouderkerk, vervolgens weer naar FC Breukelen en dan weer naar Ouderkerk, enzovoort. Bij rust staat het echter nog 0-0 en de kansen zijn inderdaad niet talrijk te noemen.

Na de thee blijkt één moment van onoplettendheid in de achterhoede van Ouderkerk voor onze C1 genoeg om de enige goal te scoren. Jordi Hahury wordt over rechts diep gestuurd, kapt bij de achterlijn de bal terug en geeft hard voor. In de kluts rolt de bal precies voor de inlopende Jayson Visser die met hulp van de sterk keepende Ouderkerk-doelman de bal in de winkelhaak ramt. Zoals gezegd, bij 1-0 blijft het, al had Ouderkerk in het tweede bedrijf zeker een paar treffers kunnen maken.

We hebben een leuke wedstrijd gezien, waarbij de heren weer echte voetbalmeters hebben gemaakt. Komende zaterdag gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen FC Driebergen C1. Onze C1 mag dit jaar uitkomen in een promotiepoule en treft daar - naast FC Driebergen - Brederodes C1 (Vianen), ’t Goy C2, IJFC C1 (IJsselstein), Sporting'70 C1 (Utrecht), Valleivogels C1 (Scherpenzeel) en VVZA C1 (Amersfoort). We verwachten dit voorjaar meer weerstand dan in de najaarsreeks en de jongens hebben er veel zin in.