F1 ziet drie punten naar overkant waaien

DeMeer
Voo
f1
r de eerste wedstrijd van het jaar stond vanochtend de topper tegen s.v. De Meer F1 op het program. Door blessures en verhinderingen hadden we Max en Robin van de F3 gevraagd als geheim wapen de F1 te versterken. Loek was tevens mee om het team technisch en moreel te ondersteunen, dus waren onze jongens tot op het bot gemotiveerd deze topper te winnen.

Na een relatief korte rit naar Amsterdam en een wat langere wandeling werd s.v. De Meer op sportpark Drieburg gevonden. Door het ontbreken van Dano, Samuel en Rogier waren de nodige omzettingen in het team noodzakelijk. Jonathan zou in de goal beginnen en in de tweede helft als pinch-hitter gaan voetballen. Dat betekende dat we geen keeper voor de tweede helft hadden. Gelukkig offerde Finn zich op voor het team met het voorstel om de honneurs voor Jonathan in de tweede helft waar te nemen.

Al bij de warming-up bleek dat het moeilijk zou worden de bal rond te spelen met een windkracht 8 dwars over het veld. Dit werd direct na de aftrap bevestigd met een eerste pass die in plaats van rechtdoor meteen met een boog over de zijlijn eindigde. Ongeveer vijftig procent van de speeltijd werd benut met het ophalen van de bal aan de andere kant van het sportpark … Het spel was desondanks vanaf de start furieus over en weer: De Meer kreeg de eerste kans, maar door kordaat optreden van Presley werd een schot op goal voorkomen. Kort daarna kwam De Meer weer door, maar zag de spits zijn inzet met hulp van de wind hoog over het doel van Jonathan verdwijnen. Toch kon goed verdedigend werk van Jip en Presley niet voorkomen dat halverwege de eerste helft de 1-0 werd gemaakt.

Onze jongens waren getergd: Finn ging kort na de aftrap op volle snelheid door aan de linkerkant en gaf een strakke voorzet aan Deylano die zijn schot gekeerd zag door de keeper. In het vervolg van de aanval kreeg Levi nog een kans op de rechterkant, maar ook hij zag zijn inzet door de wind over de achterlijn verdwijnen. Vlak daarna was het Max die met een ferme vrije trap een goede redding van de keeper van De Meer afdwong. Helaas bleef de gelijkmaker uit en werden we bij de rust verrast door de thuisploeg die de kleedkamers opzocht. Onze jongens maakten gebruik van de extra lange rust om Finn alvast in te spelen als keeper en wat te oefenen met ‘passing met een boogje’.

Na terugkomst van de tegenstander waren onze jongens klaar voor de gelijkmaker: Jonathan pakte de bal op het middenveld op en vond Robin die op zijn beurt met een prachtige steekpass Deylano oog-in-oog met de keeper zette. Deylano omspeelde de keeper, maar kon helaas alleen nog het zijnet raken. Kort daarna was het Max die met een leep schot gebruikmaakte van de wind: normaal gesproken zou het schot ver naast gaan, maar door de wind draaide de bal naar de rechterhoek en belandde op de paal. De Meer maakte vervolgens handig gebruik van onze aanvalsdrift en Finn wist door ver uit zijn doel te rennen de bal nog net voor de aanvaller over de zijlijn te schieten. Kort daarna viel helaas de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.

De penaltyreeks was met deze wind een loterij geworden waarbij De Meer won met doelpunten en wij met latje/paal trappen … Volgende week gaan we weer met volle wind in de zeilen voor de overwinning, jongens!