Meisjesvoetbal bij FC Breukelen groeit verder

2014-05-14_Meidenvoetbal
De afgelopen periode is het aantal voetballende meisjes bij FC Breukelen opnieuw gegroeid. Waarschijnlijk heeft de prestatie van het Nederlands Vrouwenelftal ook bijgedragen aan de populariteit van het meisjesvoetbal. Vanaf dit seizoen spelen de MC1 en de MD1 beide met een elftal in de meisjescompetitie. Deze groep bestaat uit ruim dertig meisjes. Daarnaast spelen enkele meisjes (E- en F-pupillen) in een jongensteam mee.

De groei binnen onze vereniging biedt nieuwe kansen, maar de leiding van het meisjesvoetbal heeft signalen ontvangen dat de huidige opzet niet ideaal is. Zowel MC1 als MD1 heeft regelmatig vier wisselspeelsters en als coach ben je meer bezig met wisselen dan met coaching. Verder is er de behoefte om de zeer jonge meisjes in de MD1 meer aan spelen te laten toekomen. Op basis hiervan hebben we - na zorgvuldige afweging - besloten dat we na de winterstop starten met een MC1, een MC2 en een E-zevental. Hierbij geldt dat de MD1 de MC2 wordt.

De meisjes geboren in 2003 en 2004 schuiven door naar het nieuwe E-zevental. Zij komen op een klein veld dan meer en beter aan spelen toe. Het nieuwe E-zevental bestaat uit meisjes uit de voormalige MD1 aangevuld met enkele (nieuwe) meisjes. Hiervoor kunnen meisjes van (8) 9-10 jaar zich aanmelden.

Voor de nieuwe MC1 en MC2 blijven de trainingstijden op maandag en donderdag van 16.45 tot 18.00 uur onder leiding van Charmaine Louhenapessy en Martien Plasmeijer. Het nieuwe E-zevental gaat trainen op maandag en donderdag van 16.00 tot 17.00 uur onder leiding van Martien.

We hopen op deze manier het enthousiasme bij de meisjes in stand te houden en bouwen alvast aan teams voor het nieuwe seizoen. Voor meer informatie: mplasmeijer1959@kpnmail.nl.