E2 wint na kansenfestijn bij DHSC E2

dhsc
e2
Vanmorgen mochten wij ons melden in Utrecht om aan te treden tegen de E2 van DHSC. Na een goede en mooie wedstrijd vorige week was het de vraag of onze jongens nog met de beide benen op de grond zouden staan en hoe was pakjesavond gevallen? Daar kregen we al vrij snel antwoord op. FC Breukelen was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar zolang er geen doelpunt is gevallen, kun je altijd nog verliezen.

FC Breukelen kreeg kans op kans en de bal belandde regelmatig op de lat, de paal of in de handen van de keeper. Het mooie spel wilde er maar niet inkomen en dat had onder andere te maken met de tackles van de tegenstander die in het koude weer regelmatig een enkel, voet of ander lichaamsdeel meenamen. Een goal kon dan ook niet uitblijven en dat gebeurde dan ook halverwege de eerste helft toen de bal via een afstandsschot in de netten achter de keeper van DHSC belandde: 0-1.

De E2 zette verder aan en kreeg kans op kans, maar wist deze niet te benutten. Net buiten het strafschopgebied bleef een speler van FC Breukelen liggen na een charge, maar de scheidsrechter - die een goede wedstrijd floot - gaf de vrije trap aan DHSC. De keeper nam deze en deze belandde in de voeten van een Breukelaar die geen moment nadacht en uithaalde op het lege doel: 0-2.  Dubieus werd het toen DHSC ineens van één naar vier wisselspelers ging en er vraagtekens gezet konden worden of één van deze ‘verse krachten’ wel in de E-pupillen speelde. Maar waar de vraagtekens aan de kant gezet werden, lieten onze jongens zich hier niet door afleiden en gingen steeds beter spelen. Passes kwamen aan en kansen werden gecreëerd. De ruststand bleef 0-2, dus we waren er nog niet.

De tweede helft werd er weer volop aangevallen, al was de counter van DHSC nog altijd gevaarlijk. FC Breukelen zette opnieuw aan en wist de marge te vergroten via 0-3 tot uiteindelijk 0-5. De wedstrijd was gespeeld. Met nog enkele minuten op de klok deelde DHSC nog een speldenprikje uit en bracht de eindstand uiteindelijk op 1-5. De tweede helft was hetzelfde beeld als in de eerste helft. Veel kansen en wederom een recordaantal ballen op de paal en de lat. Maar gezien het spel en de teamgeest een mooi vooruitzicht voor de tweede helft van het seizoen.