D4 deze week steeds beter

maarssen
d4
Woensdag 3 december speelde D4 een inhaalwedstrijd voor de beker bij min twee graden tegen Maarsen D5. Gelukkig kwam de vader van Mohammed in de tweede helft de hardekernsupporters van de D4 van warme Marokkaanse thee voorzien en werden bevriezingsverschijnselen voorkomen. De omstandigheden waren bar, maar de spelers van D4 weerden zich kranig tegen een goed op elkaar ingespeeld Maarsen D5. Helaas viel al na zes minuten het eerste tegendoelpunt.

Dat overkomt de D4 de laatste tijd vaker en het is lastig om dan geconcentreerd je eigen spel te blijven spelen. Binnen tien minuten werd het dan ook 0-2. Maarsen had een paar spelers die op beslissende momenten hun stempel op de wedstrijd konden drukken. Bij rust was de achterstand opgelopen tot 0-3. Het team blijft worstelen met het aansluiten van de linies, waardoor balverlies haast onvermijdelijk is en de tegenstander te makkelijk de druk kan opvoeren op de helft van FC Breukelen.

De harde kern bleef in de rust geloven in een winst voor FC Breukelen. Maar na een hoekschop in de 36e minuut werd het zelfs 0-4. Inmiddels was het zo koud geworden, dat uw verslaggever niet meer goed zijn aandacht bij de wedstrijd kon houden. Maar bij de D4 begon het vuur te komen en spelers werden doortastender. In de 38e minuut werd het 1-4, in de 45e minuut 2-4 en in de 50e minuut zelfs 3-4. Maarssen D5 bleek vooral achterin niet zo solide te zijn en de keeper ontpopte zich als een avonturier die ver van zijn doel op jacht ging naar de bal.

De paniek leek toe te slaan bij Maarssen D5, zelfs bij één van de begeleiders die scherp uitviel naar de scheidsrechter toen die de keeper van D5 maande om snel weer op te staan en verder te spelen. De doelpuntenmakers voor FC Breukelen waren Niek en Nick, maar wie de derde treffer maakte, kon ik helaas niet meer achterhalen. Met nog tien minuten te gaan en de tegenstander in verwarring was er langs de kant de hoop op minimaal een gelijkspel in de winterkou. Helaas, helaas, doordat FC Breukelen meer risico nam achterin, kon Maarssen in de 57e minuut na een snelle uitbraak de stand op 3-5 zetten. En in de laatste minuut werd het zelfs nog 3-6. Die stand was geflatteerd, maar wel de stand die de boeken inging.

d4
kockengen
Zaterdag 6 december was de temperatuur een stuk aangenamer. En de start van de wedstrijd ook. Al in de eerste minuut, in de eerste aanval, opende D4 de score door een treffer van Valentijn. Maar Kockengen D2 bleek ook te kunnen aanvallen en in de vijfde minuut kon keeper Jeroen ternauwernood de gelijkmaker voorkomen. FC Breukelen bleef op de aanval spelen. Soms werd er aardig gecombineerd, maar te vaak werd de bal ook rücksichtslos naar voren geschoten of lag het tempo te laag. Dat ‘gerommel’ leidde niet tot uitgespeelde kansen. En als je dan zelf niet kan scoren, ja, dan scoort de andere partij op een gegeven moment. Het was wel zuur, want vaak kwam Kockengen er niet uit, maar in de 17e minuut deden ze dat wel en het werd een doelpunt: 1-1.

FC Breukelen baalde hier zo van en was even ontregeld, waardoor de ellende groter werd, want de Kockenezen scoorden in de 18e minuut opnieuw en kwamem daarmee op voorsprong. Er werd gemopperd, maar het team van trainer/coach Patrick Carbo wist zich toch goed te herpakken en ging beter jagen op de bal. Na zo’n actie van goed doorjagen kon Nick, na een aanvankelijk afgeslagen aanval, tóch weer de bal veroveren en de gelijkmaker scoren. Met die stand gingen de teams de rust in.

Er was bij de spelers van FC Breukelen vertrouwen dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. In de 43e minuut bracht Aron FC Breukelen weer op voorsprong met een mooi schot na een snelle uitbraak. Het laatste kwartier werd het toch nog een beetje spannend omdat Kockengen zich niet gewonnen gaf. De achterhoede van FC Breukelen maakte echter vrij goed gebruik van de buitenspelval, waardoor veel aanvallen werden gesmoord.

In de laatste seconde van de wedstrijd lukte het Kockengen echter toch nog het punt te pakken waar ze zo hard naar op zoek waren. Het was een mooi doelpunt, strak ingeschoten in de korte hoek waardoor de keeper verrast werd. De hardekernsupporters hadden weer een spannende wedstrijd voorgeschoteld gekregen, de tweede van deze week. Helaas leverde al die spanning D4 slechts één punt op. Maar de trainer en spelers weten waar aan gewerkt kan worden deze week.