FC Breukelen D2 weet weer wat winnen is

d2
roda23
De laatste competitieoverwinning van FC Breukelen D2 dateerde voorafgaand aan deze zaterdag alweer van 11 oktober, destijds werd thuis met 3-1 gewonnen van s.v. De Vecht D1. Nadien werd achtereenvolgens verloren van Argon (1-0), KDO (1-5), Hertha (2-0) en SCH'44 (5-1). Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Roda'23 D4 op het programma, de hekkensluiter van de competitie.

Zonder de afwezige Thijs Veldhuis, maar met de van een blessure teruggekeerde Berend Smit en met aanvulling van Sten Buls uit de D1 werd in de vroege winterkou aangetreden op het hoofdveld. In de eerste helft ontliepen de twee ploegen elkaar niet zoveel. Het was een rommelige eerste helft waarin FC Breukelen de betere kansen kreeg. Na een minuut of 20 kreeg FC Breukelen D2 nabij de punt van het zestienmetergebied van Roda'23 een vrije bal. Thomas van Brussel wist met een fraai schot via de binnenkant van de paal de score te openen, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging FC Breukelen D2 beter voetballen en kwam meer en meer tot aanvallen toe. Via twee corners van Wouter Baghuis wist eerst Lucas Baghuis vanuit de kluts de 2-0 te maken en Thomas van der Seijs zelfs de 3-0 intikte. Toch deed Roda'23 wat terug. Uit een counter wist de ploeg in tweede instantie keeper Lars de Groot te verschalken die normaliter de spits is van de D2, maar in de rust de aan zijn duim geblesseerde Sieb Verheijen verving.

Het slotakkoord was voor Wouter Baghuis die zijn goede tweede helft bekroonde. Eerst schoot hij de bal feilloos langs de keeper na een mooie dieptepass van Thijmen ter Riet alvorens hij de bal fraai in de bovenhoek krulde na een goede actie en assist van Thomas van Brussel. Tussendoor kreeg Roda'23 een uitgelezen mogelijkheid wederom iets terug te doen, maar Lars de Groot stopte de, overigens terecht gegeven penalty na een handbal vakkundig.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft. Na pakjesavond mag de D2 op bezoek bij Nederhorst D1. Hopelijk weet de ploeg de wedstrijd tegen Roda'23 een goed vervolg te geven en tevens de eerste seizoenshelft goed af te sluiten.

FC Breukelen D2 - Roda'23 D4, 5-1 (1-0)

1-0 Thomas van Brussel 2-0 Lucas Baghuis 3-0 Thomas van der Seijs 3-1 Roda'23 4-1 Wouter Baghuis 5-1 Wouter Baghuis