F1 billenknijpend naar overwinning

wvhedw
f1
Deze speelronde moest onze F1 het stellen zonder Rogier en Bjorn. In de schemer van de zaterdagochtend werd met één wissel afgereisd naar sportpark Middenmeer in Amsterdam. Na wat parkeerperikelen werd na een korte warming-up afgetrapt tegen de F3 van WV-HEDW. In tegenstelling tot vorige week waren onze jongens vanaf de aftrap volledig bij de les en werd de tegenstander het vuur na aan de schenen gelegd. Met veel druk en prachtige combinaties werd de tegenstander zoekgespeeld en na een assist van Levi kreeg Presley de eerste grote kans die helaas net naast ging.

Binnen de minuut was het de beurt aan Presley om met een prachtige assist Levi vrij te spelen die koelbloedig 1-0 aantekende. Dit is het soort voetbal waarvoor onze supportersschare de kou trotseert! De goal bleek het startschot te zijn van een fantastische fase, waarin kans op kans wordt gecreëerd. Finn wordt na een prachtige 1-2 tussen Presley en Deylano bediend met een splijtende pass van Deylano, maar schiet net naast. Jip verlegt het spel met een pass terug naar Dano die vervolgens Presley in scoringskans brengt, maar het schot wordt door de keeper gekeerd. In de daaropvolgende aanval schiet Presley van afstand genadeloos raak! 2-0 staat op het scoreboard en WV-HEDW is inmiddels volledig de weg kwijt.

Onze mannen houden met pressievoetbal WV-HEDW volledig in de tang en na een onderschepping van Finn haalt Presley voor de tweede maal de trekker over. Bam! 3-0. Terwijl de coaches moeite hebben om met notities het wedstrijdverslag bij te houden, is het ditmaal Samuel die prachtig voor zijn man komt, de bal onderschept en met een dieptepass Levi wegstuurt. Daar weet Levi wel raad mee: KNAL! De 4-0 suist in de touwen en WV-HEDW is ‘down for the count’.

Meteen na de aftrap verovert Jip de bal en via Delano en Samuel komt de bal bij Finn die zijn schot gekeerd ziet door de keeper. Na de uittrap valt de bal met wat geluk bij de linksbuiten van WV-HEDW die van afstand uithaalt. Jonathan is inmiddels volledig verkleumd en schrikt van de kans, waardoor hij de inzet net niet met de voet kan keren: 4-1.  Met deze stand gaan we de rust in en het devies is: ga vooral zo door, mannen!!!

Kort na de aftrap voor de tweede helft gaat onze F1 meteen op jacht naar 5-1 en vele kansen volgen. Helaas waart inmiddels het counterspook op sportpark Middenmeer en daarmee weet WV-HEDW vanuit een uitbraak 4-2 te scoren. Toch blijven onze jongens vol doorgaan op de aanval, maar inmiddels ontpopt de keeper van WV-HEDW zich als specialist in één-tegen-éénsituaties, waardoor Presley, Jip en Deylano gestuit worden.

Ondanks drie grote kansen voor de F1 is het WV-HEDW dat blijft loeren op de counter en is het dankzij kortdaad optreden van Dano, Samuel en Jip dat de score ongewijzigd blijft. De daaropvolgende counter wordt door een uiterste krachtsinspanning van Presley ten koste van de een hoekshop onderbroken. De hoekshop belandt op wonderbaarlijke wijze in het doel, waardoor de ‘Anschlusstreffer’ een feit is: 4-3.

Onze jongens blijven gaan voor de vijfde treffer, terwijl supporters en coaches inmiddels de bilspieren behoorlijk hebben aangespannen. Met een mooie pass van Samuel komt Jip rechts voor het doel; hij bedenkt zich geen moment en haalt uit. Het schot wordt knap door de keeper gestopt. Hij luidt meteen de WV-HEDW-counter in door een diepe pass richting de rechtsbuiten die wordt afgestopt door Samuel ten koste van een hoekschop.

We zijn ons allen bewust wat er gebeurde tijdens de laatste hoekshop dus bereikt de spanning zijn toppunt als de bal wordt voorgeslingerd voor de gelijkmaker. Het is Finn die met een verlossende kopbal de bal uit onze doelmond wegkopt en daarmee is de overwinning in de tas!

Wat in de eerste helft een walkover leek te worden, werd in de tweede helft een razendspannende pot. De afsluitende penaltyreeks wordt vervolgens op fenomenale wijze door de F1 gewonnen: de keeper van WV-HEDW is de enige die namens de thuisploeg weet te scoren, terwijl bijna al onze jongens het net vinden.  Dank jongens, voor het topentertainment op de zaterdagochtend!