Oliebollennacht 20-21 november 2014

2014-11-01_Oliebollen
Langzaam kwamen ze binnendruppelen, de nachtbakkers van FC Breukelen. Dit jaar helaas zonder de ons ontvallen Gerard van Nieuwkerk en Ten Dekkers. Vele jaren hebben zij een bijdrage geleverd aan het oliebollenfeest van FC Breukelen. Opperbakker Willem van Weerdenburg had alles weer onder controle. Al snel verscheen op ‘feestboek’ het eerste plaatje van de tafel met die overheerlijke oliebollen. De inpakkers stonden te trappelen om de bollen weer deskundig te poederen en ze in keurig gestickerde zakjes te doen. Vijftien zakjes in de doos en klaar voor distributie.

De kraam op de weekmarkt, die bij de Driestroom en die bij Jumbo Breukelen werden voorzien van oliebollen, waar de verkoper(sters) met veel enthousiasme de oliebollen aan de man probeerden te brengen. Gezamenlijk leverde dit al een aardig verkoopresultaat op voordat de leiders met hun team zich kwamen melden om in de wijken te gaan uitventen. Er waren wijkindelingen gemaakt en alle leiders waren op de hoogte gesteld van de bedoeling. Jammer dat niet iedereen dit begrepen had en door het uitvallen van elftallen kwamen ook niet alle oliebollen aan de man.

Alle bakkers, venters en schoonmakers, weer bijzonder bedankt voor jullie bijdrage. Iets waar we trots op mogen en dankzij jullie inzet tot in lengte van jaren als traditie moeten behouden.

oliebollen02

oliebollen02

oliebollen03

oliebollen03

oliebollen04

oliebollen04

oliebollen05

oliebollen05

oliebollen01

oliebollen01

oliebollen06

oliebollen06