C1 winnaar bekerpoule ondanks nederlaag

c1
elinkwijk
Het gaat de C1 - behalve in de competitie - ook in de bekerpoule flink voor de wind. De mannen wonnen al eerder met 13-0 van De Meern C2 en met 1-15 van OSM C2. Vandaag was de laatste poulewedstrijd tegen Elinkwijk C2 … en die ging met 0-2 verloren. Hoe dat kan?

Simpel, Elinkwijk stuurde vandaag niet de C2 naar de Broekdijk Oost, maar de C1. Op zich niet erg, want onze jongens kregen vandaag véél en véél meer weerstand dan wekelijks in de competitie. De C1 van Elinkwijk speelt namelijk in de 2e Divisie en dat is maar liefst vier klassen hoger dan de tweede klasse van onze C1 (en die lijkt voor ons nou juist weer iets te laag). Bij FC Breukelen waren op deze druilerige zaterdag Guido de Ridder en Jayson Visser door blessures nog niet inzetbaar.

Elinkwijk kwam zeer snel in de wedstrijd op 0-1 door een fantastische uithaal van de spits die zijn schot prachtig in de kruising zag belanden. Daarna kon de C1 Elinkwijk heel behoorlijk bijbenen, maar moest daarbij steeds dieper in de reserves tasten. Het voetballend vermogen van de Utrechters was uiteindelijk zoveel groter (ook zelfs toen zij vijf minuten lang met tien man moesten spelen), dat een tweede tegentreffer niet kon uitblijven. Die viel dan ook tien minuten voor tijd na een snelle aanval door het hart van de Breukelse defensie.

Daarna hadden de gasten de score nog met een paar goals kunnen uitbreiden, maar Sam keepte vandaag een solide wedstrijd. Rechtsbuiten Bram de Hollander kreeg op slag van affluiten nog een levensgrote kans in een 1-tegen-1-duel met de keeper (nadat de laatste verdediger van Elinkwijk de bal compleet had gemist), maar lobde het leer jammer genoeg over de lat.

Ondanks de nederlaag mag de C1 zich wel winnaar van de bekergroep 2 24 noemen. Elinkwijk C2(1?) pakte daarin de tweede plaats. Komende zaterdag 22 november gaat de competitie voor de C1 weer verder met een uitwedstrijd tegen Hertha C1, de ploeg die op de vierde plaats staat. We verwachten een mooi duel waarin de C1 kan laten zien hoe je een wedstrijd over de streep trekt. Hopelijk heeft de ploeg wat dat betreft goed gespiekt bij Elinkwijk C1, de terechte winnaar van vandaag.