Spelvreugde spat ervan af bij F4

sch44
f4
Wat een verschil met vorige week. Het weer zat natuurlijk mee zaterdag. De trainers hadden midweeks nog eens flink heen en weer ge-appt en hebben eindelijk het licht gezien. Het gaan om het spel en nog niet om de knikkers. Hidde had op de training woensdag twee goals gemaakt in het afsluitende partijtje en was dus de aanvoerder.

En wat voor één! Hij ging voorop in de strijd, schoot ballen met een fraaie curve naar voren en zette zich enorm in. Raf was voor de verandering vaak op het middenveld te vinden en dat ging hem goed af. Melle was het slot op de deur, waarbij hij er af en toe ook nog een dansje uit gooide. Koen wist dat hij in de tweede helft ging keepen, dus hij ging er vol in de eerste helft. Rushes langs de lijn, de combinatie zoekend met Milan of Floris.

(F4) Scrum
Roy dribbelde rond, was in de rust al helemaal vies geworden(!) en wilde er in de tweede helft gewoon niet meer uit. Sacha had gezorgd voor een extra supporter en rende, met de garnalenkroket nog een beetje in zijn maag, over het hele veld. Soms zelf zo hard, dat hij de bal vergat. Sytse stond weer in de goal, met nieuwe bij FC Utrecht gekochte keepershandschoenen. Bij FC Utrecht - Vitesse zagen we dat de teams voor de wedstrijd nog even een cirkel maken om elkaar succes te wensen. Dat doen wij dus vanaf zaterdag ook. Werkte prima!

Dan de wedstrijd. We begonnen goed, met een dribbel van Koen die gelijk aardig in de buurt van de goal van SCH F4 kwam. Helaas was de vrouwelijke spits trefzeker. Met een bekeken balletje binnenkant paal wist ze de score te openen. Maar daarna golfde het spel heen en weer. Hoewel we zoals gebruikelijk weer tegen voornamelijk tweedejaars F-pupillen speelden en ze ook nog wel een paar centimeters langer waren, waren we niet bang. We kwamen in de buurt van de goal, zetten onze voeten vaak tegen de bal, liepen vrij bij uittrappen en hielden best aardig overzicht.

Gingen wij bijvoorbeeld naar voren met een mooie 1-2 tussen Koen en Milan, dan liet Sacha zich even zakken. De tegenaanval kwam daardoor niet uit de verf omdat hij op het middenveld alweer goed stond te verdedigen. En als ze er wel langs kwamen, dan hield Melle ze achterin met hulp van Raf tegen. Kwam het tot een schot, dan stond Sytse ook goed op te letten.

De 2-0 viel pas na een minuut of tien. SCH mocht twee keer een corner nemen, maar die werden hard en hoog achter geschoten. De speler van SCH kon echter wel wat, want even later lepelde hij de bal over de keeper heen de verre hoek in. Het recept werd nog een paar keer herhaald. De lichte bal wilde wel omhoog en dat zijn lastige ballen om te verdedigen en om te verwerken als keeper. De rust kwam met een stand van 5-0. Tijd voor limonade en pepernoten.

In de tweede helft zagen we eerst twee mooie acties van achtereenvolgens Sacha en Floris. Koen redde bekwaam op het eerste schot waarbij hij wat hulp kreeg van de paal. De spelers van SCH waren af en toe behoorlijk stevig aan het spelen. Hidde moest even gewisseld worden na een charge op hem. Bij de zesde goal een hoofdrol voor de beide palen. Hun aanvoerder schoot in de verre hoek tegen de paal en de bal rolde over de doellijn tegen de andere paal en verdween toen in het doel. Een volgend schot in de verre hoek zorgde voor de zevenklapper.

Maar we gingen door. Verloren niet zoals vorige week de bal gelijk bij de aftrap, maar zetten aanvallen op. Milan trok eropuit, ondersteund door Sytse en Sacha. Op het middenveld haalde Melle de angel uit de tegenstoot. Koen schoot een keer mooi uit, maar de zijkant waar de bal werd opgepikt en snel werd doorgespeeld naar Hidde. Hij loste een mooi schot op doel. De keepster bracht redding. Floris stormde naar voren, maar de bal liep helaas achter. Na de 8-0 zagen we nog een mooie aanval van Floris en Milan. We voerden de druk op, op zoek naar de eretreffer. Een overtreding vlak bij hun doel werd niet bestraft, waardoor SCH kon counteren. Koen redde een paar keer knap, maar de goal viel aan deze kant wel. Uiteindelijk was het ons niet gegund de dubbele cijfers te voorkomen. Eindstand 10-0.

De penalties gingen er in recordtempo doorheen. Melle en Koen schoten hun pogingen knap binnen. De bal op de onderkant van de lat van Sytse had een beter lot verdiend. Mannen, het was vandaag echt een genot om langs de lijn te staan en jullie te zien strijden. Volgende week de langverwachte bekerwedstrijd tegen De Vecht. We hebben er vertrouwen in. Sowieso wordt het een belangrijke dag, want Sinterklaas komt ’s middags aan in Breukelen.