Geluksfactor ontbreekt bij FC Breukelen D2

hertha
d2
Na drie opeenvolgende nederlagen was het afgelopen zaterdag hoog tijd om weer eens de volle drie punten te pakken voor FC Breukelen D2 in de wedstrijd tegen Hertha D1. Door blessures en afwezigen was het een flinke puzzel de selectie rond te krijgen. Met dank aan Roan Middelkoop, Tony Lammerts (beiden E1) en Tim Egberts (D3) kon FC Breukelen D2 vandaag beschikken over voldoende fitte spelers, waarvoor nogmaals dank!

In de eerste helft was de thuisploeg, Hertha in dit geval, over het algemeen de bovenliggende partij. Met name in het eerste kwartier kwam FC Breukelen D2 moeilijk aan voetballen toe en kon het zich dus niet lekker in de wedstrijd voetballen. Naarmate de eerste helft vorderde lukte het FC Breukelen D2 om iets meer vooruit te voetballen en de druk van de ketel af te halen. Tim Egberts wist met enkele fraaie reddingen zijn doel in eerste instantie schoon te houden maar moest twee minuten voor rust op een hoog afstandsschot alsnog bezwijken. Ruststand: 1-0.

Na rust een beter FC Breukelen D2 wat het Hertha D1 ontzettend moeilijk maakte. Zonder bijzonder gevaarlijk te worden had FC Breukelen zijn organisatie, onder leiding van Thijs Veldhuis en Aboubakar el Wadani goed op orde en kon het meer en meer vooruit voetballen. Met nog een kwartier op de klok werd besloten om achterin wat risico te nemen en er een spits bij te zetten om de 1-1 te forceren. Mogelijkheden kwamen er voor Tony Lammerts uit een corner en Lucas Baghuis uit een mooie aanval maar in beide situaties bracht de keeper van Hertha vakkundig redding. Uit een van de tegenaanvallen van Hertha in deze fase wist de thuisploeg de wedstrijd te beslissen door de 2-0 te maken.

Eigenlijk was er sprake van een déjà vu. Twee weken geleden ontbrak FC Breukelen D2 ook de factor geluk in een wedstrijd waarin het op basis van strijdlust een gelijkspel verdiend had in de wedstrijd tegen Argon D2. Les is wel dat het niveau van FC Breukelen D2 aanzienlijk stijgt wanneer men meer strijdlust in de wedstrijd legt. Volgende week speelt de ploeg zijn laatste poulewedstrijd om de KNVB-beker bij UVV.