Derde elftal pakt periodetitel na onemanshow Michael Burkel

3
geinoord
Zaterdag 1 november was het dan eindelijk zover voor het derde elftal. Na zeven overwinningen op rij was de ploeg nog steeds niet zeker van de periodetitel omdat concurrent Montfoort 4 eenzelfde reeks had neergezet. Het doelsaldo was op voorhand al in het voordeel van FC Breukelen, maar om echt zeker te zijn was een overwinning gewenst. Tegenstander was Geinoord 3 dat over slechts tien spelers kon beschikken bij het startsignaal van de scheidsrechter. Dit maakte het voor FC Breukelen een stuk gemakkelijker de wedstrijd snel te beslissen.

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Maikel Goossens de openingstreffer voor zijn rekening nam. De trefzekere spits leek lang de speler van de wedstrijd te worden, maar in de tweede helft werd zijn goede prestatie van de eerste helft tenietgedaan door een teamgenoot. Dat neemt niet weg dat hij met vier goals zijn topscorerspositie flink heeft weten te verstevigen. Ook zijn kompaan voorin Scott Vorst wist weer zijn doelpunt mee te pikken en zet zijn goede vorm de laatste weken steeds vaker om in doelpunten. Tegen een gehavend Geinoord stond zonder erg goed te spelen zo een comfortabele 5-0 overwinning op het scorebord bij rust.

De tweede helft was een gewaarwording die zijn weerga niet kent. Michael Burkel ontpopte zich tot de Cristiano Ronaldo van de Broekdijk Oost en wist vriend en vijand te verrassen met de stormachtige ontwikkeling die hij met slechts één seizoen voetbalervaring op zak heeft doorgemaakt. In 45 minuten wist hij liefst zeven maal het net te vinden en daarbij sprong vooral zijn veelzijdigheid in het oog. Linkerbeen, rechterbeen, hoofd en hak, Michael Burkel wist het allemaal optimaal te benutten. Naast zijn eigen productie was hij ook nog goed voor een aantal gevaarlijke steekpasses en voorzetten, maar zijn teamgenoten konden deze dag niet tippen aan zijn klasse. Na zijn ongeëvenaarde vertoning bleef de teller haken op 12-0 en was de periodetitel een feit.

Toen ook nog bleek dat medekoploper Montfoort een 4-1 nederlaag had geleden tegen DHSC, kwamen de festiviteiten al snel op gang. Er mag echter niet te lang genoten worden aangezien FC Breukelen volgend weekend op bezoek mag bij Montfoort 4. De periodetitel is een leuke bijkomstigheid, maar wil FC Breukelen ook daadwerkelijk kampioen worden dan is 100% concentratie vereist. De komende weken volgen naast Montfoort ook nog JSV en Spakenburg (beker) als lastige tegenstanders. Na deze wedstrijden weet het derde elftal pas echt waar het staat. Montfoort is in ieder geval gewaarschuwd, Michael Burkel is in bloedvorm.