F1 proeft zoete smaak van overwinning

f1
afc
Op de naar verwachting warmste novemberdag ooit traden onze jongens met een compleet team tegen AFC F7 aan. Helaas moest Bjorn wegens ziekte al bij aanvang van de wedstrijd afhaken, waardoor we genoodzaakt waren het tactisch helemaal om te zetten. Er werd gestart met het 3x3 systeem, maar door de verwarring van de tactische omschakeling kwam de AFC al heel snel op een 1-0 voorsprong. Ondanks de snoekduik van Jonathan belandde de bal helemaal in het hoekkie.

Dit was het startsein voor goed overspel van onder andere Samuel en Dano. Er werden goede kansen gecreëerd voor Finn en Levi, maar de gelijkmaker bleef uit. Ook een harde pegel van Rogier op de goal van de tegenstander werd door de keeper goed geweerd. Kort daarna was het Presley die op aangeven van Finn een poeier op de goal kon geven, maar helaas. Het was vervolgens Deylano die de bal op het middenveld afpakte en met een steekpass Finn wegstuurde. Finn gaf vervolgens de assist op Presley die de bal in de touwen joeg. Daarna diverse kansen voor onze boys waarbij ook Jip goed voor de goal kwam.

Na de limobreak vond AFC wederom de uiterste hoek, 1-2, enigszins tegen de verhoudingen in. Er volgden verschillende kansen, maar dat we ook uit de dode spelmomenten weten de scoren, bleek in de daaropvolgende corner. Levi gaf de bal prachtig voor en via de paal tikte Deylano binnen. Met winstmogelijkheden in het vizier werden onze jongens aangespoord om er nog wat uit te persen. Een pegel op de kruising door Levi werd gevolgd door een goed opgebouwde aanval waarbij Presley na een rush de eindstand op 3-2 bracht.

Het was voor de toeschouwers een spannende en leuke wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door onze scheids. Hij liet de jongens zo veel mogelijk spelen in plaats van het spel ‘dood’ te fluiten. Dank daarvoor! Bij de penalty’s zette Jonathan de standaard met een lekkere treffer en een paar knappe reddingen. Met de zoete smaak van de overwinning en een lekker zonnetje was dit een heerlijke start van het weekend. Goed gedaan, jongens!