Moeizame overwinning brengt A1 naar tweede plaats

baarn
a1
Na een voetballoos weekend en een weekje herfstvakantie mochten we vandaag aantreden tegen het op papier zwakkere SV Baarn A1 uit de gelijknamige plaats. Met slechts één punt uit de afgelopen zes wedstrijden deelden zij de laatste plaats samen met CSW. Dit gegeven hadden de boys al in het hoofd, getuige de opmerkingen die er vooraf al gemaakt werden. Dat dit gevaarlijk is, weten we nog van vorig seizoen toen we twee keer tegen een zeperd opliepen tegen de hekkensluiter. Vandaag zou het wederom zeer moeilijk worden!

Okay, er waren een aantal excuses aan te voeren; Jordi had in een ‘doe-het-zelfpoging’ (geef nooit een scherp mes aan een kind!) bijna z’n slagader doorgesneden en liep met veertien hechtingen in z’n arm en kon dus niet spelen (met z’n rechterhand kon hij gelukkig wel vlaggen). Verder misten we Ginola die een onvergetelijke dag moet hebben gehad in de speeltuin met z’n vriendjes. Met het recente wegvallen van Mels en Jonas hadden we dus geen wissels en toen Jesse tijdens de warming-up dusdanig veel last van z’n knie bleek te hebben dat hij niet kon spelen, moesten we hopen dat de opgetrommelde B1-spelers Tim, Max en Niels op tijd in Baarn zouden arriveren. Dit gebeurde na veertien minuten spelen, Jesse had tot die tijd nog aardig ‘in de weg kunnen staan’.

De basisopstelling: Stan, Michiel, Rutger, Joery, Douwe, Roy, Michael, Nik, Jesse, Martijn en Olivier. Wissels (B1): Tim, Max en Niels. Een rommelig begin waarin Baarn de bovenliggende partij was. Niet qua voetbal maar wel qua vechtlust – duidelijk was dat ze de punten hard nodig hadden om van de rodelantaarnplaats af te geraken. Feller in de duels, en links en rechts met de nodige ‘fysieke tikkies’. Zo lag Nik na acht minuten te kermen op de grond na een smerige en onbestrafte aanslag op de kuit. Vraag was of hij de wedstrijd zou kunnen verder spelen en met een al hinkende Jesse was het vooruitzicht dat we dan met negen man zouden komen te staan niet erg aantrekkelijk (de wissels waren toen nog niet gearriveerd). Gelukkig kon Nik (al liep hij niet bepaald soepel) verder. FC Breukelen kwam er de eerste twintig minuten eigenlijk niet aan te pas en het was Baarn dat dan ook in de 16e minuut de leiding nam en werd beloond voor hun vechtlust. Bij een voorzet kregen we de bal niet weg uit het strafschopgebied en kon de bal langs Stan in de hoek geschoven worden: 1-0.

FC Breukelen moest er een schepje bovenop gooien en met het direct inbrengen van Tim voor Jesse kwam er iets meer beweging op het middenveld en ook meteen meer dreiging voorin. Goed gevoetbald werd er echter niet, het bleek erg moeilijk om elkaar te vinden en de bal in elkaars voeten te schuiven. Twee keer lat en de paal stonden de gelijkmaker in de weg, het leek echter een kwestie van tijd voordat deze zou vallen. Toch had de achterstand ook zo maar verdubbeld kunnen worden, want Baarn counterde er een paar keer gevaarlijk uit. Ondanks nog twee goede kopkansen van Joery en Michael bleef de ruststand 1-0.

Tijdens de theepauze volgde een donderspeech van Jeffrey wat in de tweede helft slechts voor enige verbetering zou zorgen. Over het algemeen bleef het echter ruim onder de maat! Baarn knokte voor wat het waard is om de punten in huis te houden, FC Breukelen vocht inmiddels ook maar vooral tegen zichzelf. De altijd zo gevaarlijke corners en halve corners (de verre ingooien van Olivier) bleven krachteloos en zonder resultaat. Nik besloot het toen maar eens van afstand te proberen en de bal vloog laag in de korte hoek, onder de keeper door: 1-1. Een terechte stand op dat moment, maar een uitslag waar we niets aan zouden hebben.

Een dorp verderop (Soest) stond namelijk de kraker tussen de nummers 1 en 2, Waterwijk en SO Soest, op het programma en indien wij de drie punten zouden meenemen, lag het in de lijn der verwachtingen dat wij de tweede plaats voorlopig zouden voernemen. Op jacht dus naar de overwinning en Baarn voelde de bui al enigszins aankomen. Met wat frustraties, kleine opstootjes, natrappen en een grensrechter die z’n eigen regels hanteerde leken ze toch een punt over te houden aan het slechte duel. De scheidsrechter hield de kaarten op zak en zag het aan. De beloning kwam uiteindelijk toch nog uit een corner van Roy die door Michael tegen de touwen kon worden geknald: 1-2.

De 1-3 lag kort daarop zelfs in het doel toen Olivier op maat werd bediend en een pass goed inschatte door op snelheid twee spelers voorbij te lopen en binnen te koppen. Het duel was beslist, maar tot ieders verbazing stond de grensrechter met de vlag te wapperen. Hij meende buitenspel te hebben geconstateerd. Volgens ons keek hij op het veld ernaast want hier kon geen sprake van zijn. De scheidrechter besloot ‘het advies’ over te nemen en het zuivere doelpunt af te keuren. Natuurlijk leidde dit weer tot enige verbale ophef aan de kant, geheel begrijpelijk maar natuurlijk zinloos en dus niet meer doen. De overwinning kwam niet meer in gevaar en na wat extra tijd te hebben bijgetrokken werd de wedstrijd afgefloten en konden de drie punten toch nog mee naar Breukelen.

Snel vergeten deze wedstrijd en richten op de volgende, 1 november thuis tegen Buiksloot A1 (14.30 uur). Omdat Waterwijk zoals verwacht de overwinning uit Soest meenam, staat FC Breukelen nu tweede en kunnen we bij winst tegen de fusieclub uit Amsterdam Noord de eerste periode als tweede afsluiten. Geen prijs, maar dit zou ons bij het kampioenschap en de overmacht van Waterwijk aan het eind van seizoen nog een leuk toetje kunnen opleveren. Eerst maar weer eens zien te winnen en de wedstrijd met een betere instelling ingaan. Verder afwachten hoe de blessures van Jordi en Jesse er uit zien, vooral die van Jesse baart de nodige zorgen.

25 oktober 2014, SV Baarn A1 - FC Breukelen A1: 1-2 (1-0)

1-0 SV Baarn 1-1 Nik 1-2 Michael

Overige uitslagen

SO Soest A1 - Waterwijk A1: 1-5; VVC A1 – Maarssen A1: 5-3; FC Aalsmeer A1 – Laren’99 A1: 1-6; Altius A1 – CSW A1: 3-0; Buiksloot A1 – AS’80 A1: 2-2.