FC Breukelen 3 beslist matige wedstrijd in een kwartier

ijfc
3
Na een weekend zonder voetbal mocht het derde elftal afreizen naar IJsselstein om het op te nemen tegen IJFC 5. Met zeven punten uit zes wedstrijden en een lastig programma achter de rug was de kracht van de thuisploeg vooraf lastig in te schatten. Op een zwaar veld werd er om 12:30 uur afgetrapt voor wat achteraf geen hoogstaand duel bleek te zijn. Trainer Patrick Mur had enigszins verrassend gekozen voor Emiel Schnell als rechtermiddenvelder, maar na 45 minuten was duidelijk dat dit een gouden greep was.

FC Breukelen begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd en dit uitte zich in een slordige passing en een aantal verkeerde aannames. Hieruit werd echter weinig gevaar gesticht door de thuisploeg die over een compact en taai team beschikte. FC Breukelen toonde zich gedurende de eerste helft voetballend de bovenliggende partij, maar wist slechts enkele mogelijkheden te creëren. Vanaf de 30e minuut werden de uitsupporters eindelijk getrakteerd op enig spektakel. Emiel Schnell wist met een afgemeten vrije trap het hoofd van Rick van der Velde te vinden die overtuigend de bal in de touwen werkte. Niet veel later was het Maikel Goossens die op voor hem kenmerkende wijze zijn tegenstander buitenom passeerde en de bal strak voor het doel bracht. Emiel Schnell was er als de kippen bij om bij de eerste paal de bal strak achter te keepen te schieten. Daarna was het Maikel Goossens die geheel op eigen kracht de 0-3 in de verre hoek schoof. Op slag van rust werd de eindstand bereikt toen opnieuw Maikel Goossens wist te scoren op aangeven van Emiel Schnell.

Zo had Breukelen net als tegen AFC genoeg aan een kwartier om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen en dit resulteerde in een chaotische tweede helft. Voor de neutrale toeschouwer was het na de rust bepaald geen pretje. Veel spelers liepen uit positie en er verdween nog wel eens een pass in het niets. Voor worstelfans was er gelukkig nog wel het een en ander te genieten tijdens de vele duels die werden uitgevochten op het hobbelige veld.  IJFC wist nog een enkele keer in scoringspositie te komen, maar Sander Mur hield vastberaden zijn doel schoon. FC Breukelen creëerde ook nog een aantal kansen, maar het overzicht en de scherpte ontbrak om dit ook op het scorebord tot uiting te brengen.

Een 0-4 uitoverwinning is een prima resultaat, het spel was daarentegen verre van indrukwekkend. Slechte wedstrijden winnen is een kwaliteit die vaak aan kampioenen wordt toegeschreven, dus wat dat betreft was het gelukkig een veelbelovende zaterdagmiddag. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Geinoord 3, waarin FC Breukelen een gooi kan doen naar de periodetitel. Voor medekoploper Montfoort wacht de lastige uitwedstrijd bij nummer drie DHSC dat de laatste weken in bloedvorm verkeert. Als alles op zijn plaats valt, zou het dus wel eens een heel fijn weekend kunnen worden voor het derde elftal.