F4 cupfighters pakken eerste overwinning

loosdrecht
f4
De penalties na afloop deden er niet meer toe. Natuurlijk stond Melle top te keepen en schoot Hidde prachtig raak. Maar het ging vandaag allemaal om de wedstrijd. Hoe lekker is het om te genieten van de warmste 18de oktober met een overwinning op zak?

Even terug in de tijd. Onze eerste wedstrijd voor de beker tegen Victoria eindigde in 3-3. Daarna was het in de competitie nog wachten op de eerste punten. Maar vandaag klopte het bijna allemaal. Het begon al goed met de toewijzing van de kleedkamer; nummer 1. Die is toch voor winnaars? De coach had vorige week beloofd dat hij een aanvoerdersband zou kopen na de eerste wedstrijd. Er stond dus ook echt wat op het spel vandaag.

Voor het eerst werd het team voor de wedstrijd in een ‘opstelling’ gezet. Melle op de goal, Raf en Hidde achterin, Roy en Jonathan op het middenveld en Koen en Sacha voorin. De trouwe volger van de F4 mist nog drie namen. Sytse begon in de wissel en Milan en Floris waren er vandaag helaas niet bij. De scheidsrechter, in een echt KNVB-tenue, was top. Hij deed de toss met alleen de spelers van FC Breukelen en toen het muntje op de verkeerde kant viel, deden we de toss gewoon nog een keer. En yes, gewonnen!

Het duel begon op het middenveld en bleef daar in de eerste minuten hangen. Er was nog niet duidelijk wie de bovenliggende partij zou gaan worden. SV Loosdrecht was de eerste die in de buurt van ons doel kwam. Melle pakte de bal makkelijk. De uittrap kwam helaas niet echt ver en daarop volgde de eerste kans van de wedstrijd. Gelukkig pakte Melle de inzet bekwaam. Nu was het onze beurt. Hidde raakte de bal vol (de trainingen binnen hun vruchten af te werpen), waarna onze eerste uitbraak volgde. Er werd gecombineerd, tussen Koen en Sytse, wat een corner opleverde. We zetten druk en eigenlijk kwam Loosdrecht daar niet echt goed uit. Daardoor was het extreem druk voor het doel van hun goede keeper. Hidde schoot op doel, maar de bal smoorde in de kluwen van benen. Koen kwam veel door over rechts, maar een goed schot op doel lukte nog niet.

Het aantal corners heb ik niet geteld, maar het waren er zeker vijf in de eerste helft. Jonathan was bijzonder actief op het middenveld. Ook Roy liet zich niet onbetuigd en passte keurige balletjes breed op vrijstaande medespelers. Sacha had garnalenkroketten gegeten. Blijkbaar heeft dat een bijzondere uitwerking op hem, want hij was echt overal. Schoten op doel werden opgevolgd door schitterende verdedigende acties en dieptepasses. Livette, graag volgende week vrijdag weer hetzelfde recept op tafel zetten! Koen gooide er de ene na de andere sublieme passeerbeweging uit. Vlak voor rust schoot hij van rechts weer in de korte hoek. Op de paal. Sytse reageerde attent en schoot de rebound hard in. De keeper redde echter fraai.

In de tweede helft ging Hidde op doel. We gingen gelijk weer in de aanval. Op de rechterflank ontstond een fraaie combinatie tussen Jonathan en Koen. We waren zo gericht op het maken van de eerste goal, dat de eenzame spits van Loosdrecht de bal uit de uittrap kon oppakken en alleen op Hidde af kon rennen. Sytse zette naar eigen zeggen “met de turbo” erop de achtervolging nog in, maar het mocht niet baten: 1-0. Even waren we de kluts kwijt en zette Loosdrecht ons vast op onze eigen helft. Maar we wisten ons onder de druk uit te werken. Sytse ging op avontuur en verdiende op die manier een corner. Schoten van Sytse en Sacha volgden. Dit alles moest onvermijdelijk tot een goal leiden. En inderdaad. Een hard schot van Sytse tussen de benen van de goalie door: 1-1.

Was het tegen PVC nog zo dat er niet geschoten werd, nu bleven we maar gaan. Weer een schot van Sytse, weer een corner, wervelende acties van Koen, schoten uit de tweede lijn. Een goal ging in de lucht. Koen ging eens een keer van links op avontuur en scoorde 1-2. En de koek was nog niet op. Een aanval met drie man, Koen op links, Raf op rechts en Sytse met bal in het midden. Even vergat hij om zich heen te kijken en verzuimde over te spelen. Gaan we nog een keer op trainen.

Gelukkig bleven we attent met elke keer weer een goeie stevige voet tegen de bal. Sacha bleef goed bij de les en zette met een passje op Koen weer een aanval op. De Loosdrechtse keeper was bij hen duidelijk Man of the Match. Voor de zoveelste keer redde hij knap. Er volgde nog een counter van Loosdrecht. Sytse wist dit keer wel redding te brengen, gesteund door Melle. Even leek Loosdrecht nog aanspraak te maken op een gelijkmaker, maar het vizier stond niet goed afgesteld, de bal verdween naast het doel. Een mooie combinatie van Sytse en Koen had een beter lot verdiend.

Maar het slotakkoord was voor ons. Met weer een hard schot maakte Sytse zijn tweede van de wedstrijd. Voor ons supporters, trainers en coach was het genieten vandaag. Ik ga op zoek naar een aanvoerdersband. Wilt u hem met eigen ogen aanschouwen, we spelen zaterdag op een zeer aantrekkelijke tijd van 10.40 uur uit bij MSV'19 F3 in Montfoort.