MD1 zet zegereeks voort

MD1
zwaluwenutrecht1911
Vandaag een complete selectie. Alleen Chris moest werken, vandaar dat Martien vandaag de opstelling regelde. Tot mijn grote verbazing haalde ook Martien een opstellingmap met naammagneetjes uit zijn tas. Mocht hij zomaar het bord van Chris lenen? Ik kon het mij niet voorstellen. En inderdaad: hij heeft zelf ook zo’n bord. Ik noem hem vanaf nu dan ook M&M.

Gezien de ranglijst leek het vandaag een gemakkelijke wedstrijd te worden tegen Zwaluwen Utrecht. Terecht waarschuwde Martien van tevoren: Kazachstan staat ook 127ste en we hebben allemaal kunnen zien hoe moeizaam dat ging. Onze meiden lijden echter niet aan zelfoverschatting en begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. De nachtbrakers die net terug waren van schoolkamp, kregen nog wat rust en mochten op de bank beginnen.

Tabitha liet al snel zien dat haar doelpunten de afgelopen weken geen toeval zijn en ook Jenna liet van zich spreken. Donja schudde vandaag het syndroom van De Meern van zich af en wist ook het net weer te vinden. De dames uit Utrecht stonden constant onder druk, zodat Helen een voor haar, volgens mij, favoriete positie kon innemen, namelijk zitten tegen de doelpaal.

Tijdens het eten in de rust van de vers geplukte druiven, vond er een omkleedactie plaats in de struiken. Nikki hees zich in het keepersshirt, zodat Helen zich even in de spits kon uitleven. Zij liet direct zien dat ze meer kwaliteiten heeft dan alleen goed keepen en op haar kont in het doel zitten, want zij prikte er in de tweede helft twee mooi in waarmee er uiteindelijk met 7-0 werd gewonnen.

Even viel vanmiddag het magnetisch veld weg en was er een naam van zijn bord gevallen of wilde Martien een 4-3-2 opstelling uitproberen, want er stonden een tijdje maar tien dames in het veld. Een goede overwinning en met vijftien punten uit vijf wedstrijden nog steeds aan kop. Tot zover, tot volgende week.

Albert den Ouden