A1 behoudt aansluiting

vvc
a1
Vandaag leek het nog steeds geen herfst en mochten we al vroeg op voor een ritje naar Nieuw-Vennep waar ons de tweestrijd tegen de A1 van FC VVC stond te wachten. Op de ranglijst stond het nog ongeslagen VVC slechts één puntje onder ons door gelijke spelen tegen SO Soest en Laren 99 (de nummers 2 en 3 in de stand die vandaag overigens tegen elkaar moesten). FC Breukelen stond vierde en dus mooie en belangrijke wedstrijden voor de strijd om het zilver die nu al lijkt te zijn losgebarsten omdat iedereen zich bij voorbaat al lijkt te hebben verzoend met het kampioenschap voor Waterwijk wat inderdaad z’n wedstrijden wel erg gemakkelijk en ruim weet te winnen. De clubs daarachter zijn - naast de bovengenoemde teams - ook nog Maarssen en Altius, ook alleraardigste streekderby’s dus. Begonnen werd met dezelfde elf spelers als tegen CSW een week eerder: Stan, Michiel, Joery, Jordi, Douwe, Roy, Michael, Nik, Olivier, Jesse en Ginola. Op de bank Martijn, Mels en Rutger. Jonas was helaas afwezig.

Fysiek ontliepen de beide opponenten elkaar niet veel, ook voetballend waren de verschillen klein, al leek FC Breukelen de betere kansen te creëren waar vooral in de beginfase slordig mee werd omgesprongen. Zo bleef de zaak lang in evenwicht maar was het in de 25e minuut toch raak. Uit een voorzet van Nik kon Olivier de bal met een halve volley tegen de touwen jagen, waarbij de keeper volstrekt kansloos was: 0-1. Dezelfde Olivier had één minuut later ook de 0-2 op z’n sloffen, maar hij vond de keeper op zijn weg.

VVC was even van slag door deze tegenvallers en plotse druk van Breukelen maar kon zich na drie minuten herpakken. Bij een van de Nieuw-Vennepse aanvallen kon Jordi de bal nog net wegwerken, maar hij verstapte zich achter de lijn op een ‘putje’ dat daar wel erg ongemakkelijk was geplaatst (er bleek er ook eentje midden op het veld te liggen, zeer merkwaardig op dit verder nieuwe en mooie complex). Een blessurebehandeling was noodzakelijk en even leek het erop dat hij zich zou moeten laten vervangen (Rutger stond al warmgelopen en wel klaar), maar toch beet hij door en kon uiteindelijk de wedstrijd nog ‘gewoon’ uitspelen.

Een vrije trap in de 36e minuut gaf FC Breukelen extra lucht; halverwege de helft van VVC aan de linkerkant legde Roy aan voor - wat iedereen dacht - een voorzet. Zijn vrije trap ging echter rechtstreeks op het doel af waar de keeper tegen de zon in moest kijken. De bal dwarrelde dan ook over hem heen en zo kon 0-2 op het bord worden gezet. Op dat moment terecht en bijna stond er zelfs 0-3 op toen een strak schot van Ginola door de keeper onschadelijk gemaakt kon worden. Vlak voor rust nog even een gele kaart voor Roy die werd bestraft voor het maken van een wegwerpgebaar. Met een 0-2 stand kon er tevreden worden gerust.

De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde beeld: FC Breukelen zorgde voor gevaar, VVC probeerde wel, maar kwam nauwelijks in de buurt van Stan. In de 53e minuut werd Ginola vervangen door Martijn. Toch viel er de aansluitingstreffer van VVC in de 59e minuut. Totaal onverwacht en uit de lucht gevallen. Een counter via de linkerkant kon worden voorgegeven op de instormende en vrijstaande VVC-speler die Stan het nakijken gaf: 1-2. De spanning was weer terug en er waren nog zo’n dertig minuten te spelen. VVC besloot er een schepje bovenop te gooien en op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er ook voor FC Breukelen weer meer ruimte en stapelden zich enkele kansen op elkaar (Olivier, Jesse), maar we weigerden de bekende trekker over te halen en de marge weer op twee te brengen.

Zo bleef het tot het einde spannend en kwam FC Breukelen vooral in de laatste tien minuten verdedigend onder druk. Mels en Rutger werden als extra slot op de deur ingebracht voor Nik en Olivier en zo kon FC Breukelen de drie punten uiteindelijk verdiend mee naar huis nemen. De A1 komt hierdoor op een keurige derde plek achter Waterwijk en Soest die de strijd om plek 2 met Laren’99 in haar voordeel wist te beslissen. Aanstaande zaterdag (14.00 uur) spelen we de volgende derby en wel tegen buurman Maarssen A1 dat vandaag genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen AS’80. In zo’n onderlinge wedstrijd spelen eerdere uitslagen of de stand op de ranglijst echter geen enkele rol en belooft het een spannende strijd te worden.

Tot slot nog even het volgende. Mels de Brouwer heeft zaterdag aangegeven te stoppen met voetballen. In een persoonlijk gesprek met de trainer en leider(s) heeft hij zijn redenen en motivatie duidelijk gemaakt hetgeen niet anders dan gerespecteerd kan worden. We willen Mels op deze plek nogmaals hartelijk danken voor zijn altijd tomeloze inzet in de afgelopen jaren. Een fijne gozer die we nog vaak langs de lijn hopen te zien om z’n ’ex-ploeggenoten’ aan te moedigen.

4 oktober 2014, FC VVC A1 - FC Breukelen A1: 1-2 (0-2)

Overige uitslagen

SO Soest A1 - Laren 99 A1: 2-1; Buiksloot A1 - Waterwijk A1: 0-5; Altius A1 - FC Aalsmeer A1: 2-0; SV Baarn A1 - CSW A2: 1-1; Maarssen A1 - AS80 A1: 3-3.