MD1 pakt zes punten in één week en daarmee koppositie

demeern
MD1
Donderdagavond, de inhaalwedstrijd van onze MD1 tegen de dames van De Meern MD3. Met een vrijwel complete selectie ging de reis, alle files omzeilend richting De Meern, waar het immense hoofdveld lag te wachten onder een schemerig herfstzonnetje. Nadat de warming-up achter de rug was en alle magneetjes op de goede plek waren gezet, kon er onder leiding van, jazeker … een vrouwelijke scheidsrechter worden afgetrapt. Bestudering van de ranglijst leerde dat de tegenstander reeds twee overwinningen en een gelijkspel achter hun naam had staan, dus we waren gewaarschuwd. Al snel bleek echter dat onze dames de touwtjes volledig in handen hadden. Dit bleek nog niet echt uit de ruststand van 0-2, maar na de fruit-sjasliek in de rust zetten de dames nog een tandje bij.

Na de Tina-dag van afgelopen zaterdag volgde er een Jenna-en-Tabitha-avond, want beide dames wisten maar liefst vier keer het net te vinden. Ook was vanavond het eerste doelpunt van Emily te bewonderen, zich reeds omdraaiend en in de veronderstelling dat de keepster haar prima ingeschoten bal onder controle had, hobbelde deze toch vrolijk over de doellijn, waardoor er uiteindelijk met 0-9 werd gewonnen. Thuis werd mij gevraagd of Donja (altijd goed voor doelpunten) niet meedeed. Jazeker wel, als altijd sleurend, sjouwend en hard werkend gaf zij menig prachtige assist en kwam zij een aantal malen oog in oog met de keeper. Maar zelf scoren wilde deze avond maar niet lukken. Stuk voor stuk prima gewerkt, meiden.

vvij
MD1
Dan de zaterdag, de shirtjes nog maar net droog van de doordeweekse wasbeurt, stond de wedstrijd tegen VVIJ MD1 op het programma. Daar waar dikbetaalde profs zeuren over Europese wedstrijden op donderdag en dan zondag alweer te moeten voetballen, hoor je bij deze dames geen enkele wanklank. Er waren zelfs meiden bij met al een Dudok de Wit-tocht in de benen. De dames van VVIJ met twee gewonnen wedstrijden en ook nog zonder verliespunten bleek een geduchte tegenstander te zijn. Door grensrechterverplichtingen bij het eerste elftal van mijn (eigen) andere cluppie (derby tegen DOB) kon ik helaas deze keer niet mee.

Van Nikki begreep ik wel dat het voor de meegereisde ouders en vooral Debbie en Chris billenknijpen is geweest. De dames waren blijkbaar aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wisten onze meiden na een bloedstollend duel toch de drie punten mee naar Breukelen te nemen. Uit een mooie corner van Keshia nam Jenna de bal op haar pantoffel en maakte het enige doelpunt. Meiden, grote klasse. Met deze winst staat de MD1 met vier gewonnen wedstrijden fier aan kop. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer en zaterdag komen er maar liefst elf op bezoek, dus wees gewaarschuwd. Deze week een groot deel van het team op schoolkamp, dus die zijn volgend weekend in ieder geval lekker uitgerust. Tot zover, tot volgende week.

Albert den Ouden