Moeizame winst voor D2 bij Legmeervogels D5

legmeervogels
d2
Na de overtuigende 0-8 overwinning op CSW D2 van twee weken geleden stond er vorige week geen competitiewedstrijd gepland voor de D2. Uiteindelijk werd er wel een oefenwedstrijd gespeeld, tegen FC Abcoude D2 (3-2 verlies). Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen Legmeervogels D5 op het programma, een ploeg die in drie wedstrijden tweepunten verzameld had. Zonder de afwezige Thijs Veldhuis en Aboubakar el Wadani werd al om 7.45 koers gezet richting Uithoorn, waar om 9.00 uur afgetrapt moest worden.

In de eerste helft een beter FC Breukelen. Via Lucas Baghuis kwam de ploeg na een minuut of tien op 0-1 (assist Wouter Baghuis). Daarna bleef FC Breukelen D2 mogelijkheden creëren om de score eventueel uit te breiden, deze bleven echter onbenut. Na een groot misverstand in de verdediging tussen Berend Smit en Joris Fietjé was het een koud kunstje voor de spits van Legmeervogels om de gelijkmaker in het doel van Sieb te schieten, 1-1. Toch wist FC Breukelen D2 nog voor de rust de voorsprong te grijpen, ditmaal was het Thomas van Brussel die Wouter Baghuis in stelling bracht om op fraaie wijze de 1-2 te scoren.

Na de rust - die bijna twintig minuten in beslag nam (reden onbekend) - begon de D2 erg slap aan het tweede bedrijf en wist te ploeg het redelijke veldspel van de eerste helft geen gevolg te geven. Mede dankzij het natte veld kon Legmeervogels zijn mogelijkheden niet benutten. Uiteindelijk was het Lars de Groot die, na een uitstekende voorzet van Thomas van der Seijs, in eerste instantie op de paal schoot waarna de bal wederom voor zijn voeten belandde en hij simpel de wedstrijd in het slot kon gooien: 1-3. Samenvattend een verdiende, maar uiterst moeizame zege. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen s.v. De Vecht D1 op het programma, aftrap is om 9.00 uur.

Legmeervogels D5 - FC Breukelen D2 1-3 (1-2)

0-1: Lucas Baghuis 1-2: Wouter Baghuis 1-3: Lars de Groot