Prima competitiestart A1

fc aalsmeer
a1
Na een korte voorbereiding en direct al drie bekerwedstrijden was het vandaag alweer de eerste competitiewedstrijd. Tijdens de bekerwedstrijden kwam nog een aantal spelers terug van vakantie en was er een duidelijk opgaande lijn waarneembaar met een mooie overwinning als afsluiting. Toch was het nog wel een vraagteken hoe het er vandaag uit zou zien, belangrijk natuurlijk om lekker te beginnen.

FC Aalsmeer is net als FC Breukelen een fusievereniging, ontstaan uit VV Aalsmeer en RKAV. De jeugd van beide verenigingen was al een aantal jaren aan het samenwerken onder de naam Jong Aalsmeer United. De basisopstelling van vandaag: Stan, Michiel, Joery, Rutger, Douwe, Roy, Jesse, Nik, Michael, Olivier en Martijn. Wissels: Mels, Jonas, Jordi en Max (B1). Ginola is helaas nog niet inzetbaar vanwege een knieblessure.

Al snel was het duidelijk wat onze A1 wilde: drie punten pakken. Binnen twee minuten lag de bal dan ook al in het netje. Uit een corner van Olivier wist Roy de bal achter de keeper te werken en prijkte de 1-0 op het scorebord. Dat is een lekker begin en vanzelfsprekend voetbalt dat ook een stuk lekkerder. De A1 zette Aalsmeer dan ook volledig vast op eigen helft, slechts sporadisch kwamen ze in de buurt van ons strafschopgebied. Keeper Stan hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen en anders stond de achterhoede wel prima.

Het middenveld was voor FC Breukelen, Aalsmeer kon niet veel anders dan af en toe aan de noodrem te trekken met een vroege gele kaart voor nummer 10 als gevolg. Het gevaar van Breukelen kwam vooral uit de corners waar de bloemenjongens zich geen raad mee wisten. Toch lukte het maar niet om de tweede treffer te maken. Keeper, lat of gewoon missen … Met een bescheiden 1-0 voorsprong werd de theepauze ingegaan en tja, dat blijft natuurlijk altijd link.

De tweede helft eenzelfde beeld: een veel sterker FC Breukelen dat op jacht ging naar de 2-0. Na zeven minuten werd de wat grieperige Nik vervangen door Jonas, niet veel later kwam Max de aanval versterken voor Martijn die een tikkie van achteren kreeg. Het duurde echter tot de 70ste minuut voordat de 2-0 viel. Na veel aanvallen en kansen voor FC Breukelen was het Aalsmeer dat verkeerd kaatste, waardoor Olivier de bal kon oppikken en naar het doel kon doorlopen. Zoals we van hem kennen, maakte hij beheerst af en leek de wedstrijd gespeeld.

Mels kwam in het veld voor Michiel, Jordi nam de plek van Rutger over. Aalsmeer kwam er niet meer uit en een grote uitslag hing in de lucht. Het volgende doelpunt (Jesse) werd echter wegens buitenspel(?) afgekeurd en dus bleef de bescheiden stand nog lange tijd op het bord staan.

Toen de Nr. 10 van Aalsmeer tegen zijn tweede gele kaart aanliep en kon vertrekken, konden we de wedstrijd uiteindelijk nog naar 3-0 tillen (wederom Olivier na een pass van Joery). Een mooie uitslag, maar toch was dit slechts een zeer zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Al met al een prima start van de competitie.

Volgende week ronde 2 waarin we op bezoek gaan bij Waterwijk in Almere. Deze ploeg wist vandaag met maar liefst 0-13 te winnen bij plaatsgenoot AS’80. Indrukwekkend, dat mag gezegd worden. Toch gaan we er met het nodige vertrouwen naartoe.

6 september 2014: FC Breukelen A1 - FC Aalsmeer A1: 3-0 (1-0)

Overige uitslagen 1e klasse 2: AS'80 A1 - Waterwijk A1: 0-13, VV Maarssen A1 - CSW A2: 5-3, Baarn A1 - Altius A1: 1-4, Buiksloot A1 - SO Soest A1: 0-5, VVC A1 - Laren A1: 1-1