Bekerwedstrijd tegen JSV net te kort voor F1

JSV logo
f1
Onze mannen trapten het seizoen af met een bekerwedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander, de F2 van JSV Nieuwegein. De bijna voltallige selectie was om 8.15 uur verzameld voor de fotosessie en na het handtekeningen uitdelen en de teamfoto werd afgereisd naar Nieuwegein.

Om 10.00 uur stonden onze jongens klaar voor de aftrap. In de eerste helft: onze professionele keeper Jonathan op de goal, Rogier en Jip als centraal duo achterin, Bjorn en Samuel op het middenveld en het spitsenduo Finn en Levi. Presley en Dano werden als geheime wapens nog even achter de hand gehouden.

Onze mannen gingen als een raket over het veld, maar ondanks onze furieuze start kwamen we al snel onder druk. Met een paar katachtige reflexen wist Jonathan de nul te houden. Halverwege de eerste helft kwam - ondanks goed verdedigend werk van Jip en Rogier -  JSV toch met 1-0 voor. Kort daarop volgden de tweede, de derde en de vierde goal. Toch hielden onze jongens de spirit erin en een Breukels doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na een goede verdedigende actie van Rogier kwam de bal bij Bjorn die met een prachtige schijnbeweging zijn tegenstander opzijzette en op doel schoot. Finn veranderde de bal van richting en het eerste doelpunt voor onze F1 was een feit.

Na kort tactisch beraad tijdens de rust kwamen we weer sterk uit de startblokken. Dit was de start van een spannende fase in de wedstrijd, waarbij het spel op en neer golfde. Er kwamen een paar kleine kansen voor Breukelen maar JSV scoorde 5-1. Onverstoord gingen onze jongens door en met sterk spel van Levi, Jonathan en Dano tekende Presley voor het tweede doelpunt namens onze F1. Enigszins geschrokken door onze opmars deed JSV er nog schepje bovenop en liep uit naar 5-2. Presley zette nogmaals aan met een megarush en scoorde voor onze kanjers. Het verschil was weer terugbracht naar twee doelpunten en de jacht op de aansluitingstreffer was geopend.

Inmiddels hadden we een strategische keeperswisselcarrousel ingezet met Jip en Levi, maar ondanks belangrijke reddingen van beide keepers wist JSV de marge te vergroten naar drie. Nóg was het niet gedaan met de wil van onze kerels om punten mee naar huis te nemen. De ruggen werden gerecht en JSV werd wederom onder druk gezet.

Het hoogtepunt van de ochtend kwam na een belangrijke ingreep van Dano en Rogier. De bal ging naar Presley die doorbrak aan de linkerkant. Hij bediende met een loepzuivere pass Finn die vervolgens meteen uithaalde. Na een knappe redding van de keeper nam Samuel de afvallende bal op de slof en joeg met een verwoestend schot de bal in de touwen. De jongens kregen door dat met flitsend overspelen deze tegenstander alsnog op de knieën te krijgen was. Maar helaas … kort daarna werd afgefloten met de eindstand 6-4 en restte ons alleen nog de strafschoppenserie.

Onze jongens gingen op volle kracht door en Jonathan liet JSV zien waarom hij ‘het onneembare bastion van Breukelen’ wordt genoemd. Slechts drie JSV-spelers wisten hem te passeren, waardoor we de strafschoppenserie ruimschoots wonnen. Goed gespeeld, mannen. Op naar de volgende wedstrijd!