FC Breukelen 3 bereikt volgende ronde beker

3
afc
Afgelopen maandag speelde het derde elftal zijn laatste bekerwedstrijd. Winst was het enige wat telde. AFC 8 had beide wedstrijden gewonnen, dus 6 uit 2 en FC Breukelen had door het gelijke spel afgelopen zaterdag 4 uit 2. Zonder Sander, Luuk, Peter, Bob, Jesper en Ward maar met Sven, Menal en Kiki werd er om 19:00 uur afgetrapt in Amsterdam.

Het derde elftal had de meeste kansen in de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen. AFC was zo hier en daar gevaarlijk met een scherpe counter. Na ruim een half uur spelen was het Philip die goed de diepte inliep en binnen de zestien gevloerd werd door de keeper. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Maikel ging achter de bal staan en schoot 0-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na een korte rust i.v.m. het donker worden en geen kunstlicht kreeg het derde na een minuut of toen een mooie gelegenheid om 0-2 te maken en dit gebeurde. De afgemeten voorzet van Maikel werd door Kiki simpel binnengetikt bij de tweede paal.  Na 63 minuten was het onze meest ervaren man Maikel Goossens (38) die zijn compagnon voorin Scott (19) bediende die 0-3 aantekende. AFC trok het spel meer en meer naar zich toe en dit resulteerde een kwartier voor tijd in 1-3. Dit was een geweldige aanval overigens.

Nog geen twee minuten later was het zelfs 2-3. AFC bleef maar komen en FC Breukelen kwam onder druk te staan. Doordat er achterin meer ruimte kwam te liggen bij AFC, kon Scott acht minuten voor het einde 2-4 scoren met een mooie lob over de keeper. De wedstrijd was nog niet helemaal in de tas voor FC Breukelen, want twee minuten voor tijd werd het 3-4. Nog geen minuut later zorgde Kiki met zijn tweede goal van de avond voor de bevrijdende 3-5.

Zaterdag 6 september zal het 3de team voor het eerst aftrappen in de competitie (3de klasse). De tegenstander is Focus'07 2, de wedstrijd begint om 12.30 uur.