FC Breukelen 3 vergeet zichzelf te belonen

3
argon
Na een emotionele week waarin voor vijf maanden afscheid genomen moest worden van Irvin de Vette was het derde elftal erop gebrand een mooi resultaat neer te zetten tegen Argon 6. De tegenstander zou een mooie graadmeter vormen voor het niveau dat dit seizoen in de competitie verwacht mag worden. Zonder Peter Kamp, Ward Augustin, Sander Mur, Luuk Otten en de vertrokken Irvin begon de ploeg uitstekend aan de wedstrijd. De eerste 25 minuten werden de lijnen uitgezet door spelmaker Emiel Schnell en werd er met zeer verzorgd veldspel een flink aantal kansen gecreëerd. Al binnen vijf minuten was het raak nadat Jurre Fledderus voor zijn man kon kruipen en Maikel Goossens bediende. Na zijn directe tegenstander af te schudden rondde Maikel koeltjes zijn eerste kans van de wedstrijd af.

Na kansen voor Philip Wels, Mark Dekker en opnieuw Maikel Goossens was het toch Argon dat het net wist te vinden. In de 28e minuut werd een hoge bal ongelukkig verlengd door de defensie van FC Breukelen, waardoor de spits van Argon een vrije doortocht had richting het doel van Patrick Mur. De spits omspeelde de keeper en tikte simpel 1-1 binnen. Hierna werd het spel van FC Breukelen beduidend minder en kwamen er steeds meer slordigheden in het voorheen verzorgde veldspel. Tot aan de rust zou hierdoor het aantal kansen beperkt worden tot een gering aantal.

Na de rust bleef Breukelen duidelijk de bovenliggende partij, maar kon het niveau van de eerste 25 minuten niet meer geëvenaard worden. Toch kwam FC Breukelen verdiend op voorsprong na een cadeautje van de keeper van Argon. Na een terugspeelbal kon de keeper de bal niet goed verwerken en kon opnieuw Maikel Goossens profiteren en 1-2 aantekenen. Argon kwam op dit moment steeds beter in de wedstrijd en maakte het FC Breukelen steeds lastiger. FC Breukelen leek echter de controle te behouden door geen kansen weg te geven. In de 67e minuut kwam hier verandering in toen na een persoonlijke fout Argon de 2-2 tegen de touwen kon werken. Hierna kreeg FC Breukelen nog wel enkele mogelijkheden maar kon er in de stand geen verandering worden gebracht, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Terugkijkend op de wedstrijd mag de ploeg tevreden zijn met het aantal gecreëerde kansen en het vertoonde spel, al kon het hoge niveau van de eerste 25 minuten niet de hele wedstrijd worden vastgehouden. Maandag is de beslissende wedstrijd tegen AFC 8 om te bepalen wie de volgende ronde van de beker in mag en groepswinnaar wordt in de poulefase. Mocht FC Breukelen hierin slagen dan kan het team vol goede moed beginnen aan het avontuur in de competitie aangezien de tegenstand in de beker van het niveau is dat bovenin meedraait in de reserve 3e klasse. Hierover volgt uiteraard later meer.