Nog één wedstrijd te gaan voor FC Breukelen 2

2.jpg
ijfc.jpg

Terwijl de meeste teams al lekker genieten van de zomerstop, is er één team van FC Breukelen nog volop verwikkeld in de strijd om klassenbehoud. Twee seizoenen geleden promoveerde trainer Roy Versluis met het tweede team naar de reserve hoofdklasse. In het debuutseizoen speelde men zich twee wedstrijden voor het einde veilig. Dit seizoen duurt de rit duidelijk langer en speelt men komende zaterdag uit bij IJFC 3 om te proberen het hoofdklasseschap met een jaar te verlengen.

Aan het begin van dit seizoen moest het vertrek van maar liefst negen basisspelers worden opgevangen. Vanuit de jeugdopleiding kwam een aantal enthousiaste jonge spelers door en het team werd verder opgevuld met derde-elftalspelers. Daarnaast verbeterde de samenwerking met het eerste team sterk en kon er met name voor de winterstop gebruikgemaakt worden van hun wisselspelers. De seizoensstart was dan ook veelbelovend met twee overwinningen op rij.

Langzaam echter zakte men weg op de ranglijst en werd er na de winterstop drie keer verloren van de ploeg op de onderste plek. Het elftal viel niet veel te verwijten, de trainingsopkomst was goed, de inzet hartverwarmend, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er net iets te weinig kwaliteit aanwezig was om op eigen kracht op dit niveau te acteren. Uiteindelijk kon men drie ploegen onder zich houden, maar door de uitbreiding van de competitie van twaalf naar veertien ploegen werd men toch veroordeeld tot de nacompetitie tegen periodewinnaars uit de 1ste klasse.

In de eerste twee wedstrijden kon men IJFC 2 van het lijf houden dankzij een 0-1 uit- en een 5-2 thuiszege. In de finaleronde volgde wonderlijk genoeg het derde team van IJFC dat in de andere 1ste klasse ook een periodetitel in de wacht had gesleept. Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd van deze finale op het programma. Men kon beschikken over de hulptroepen uit FC Breukelen 1 Lars van der Post, Djuric Winklaar, Roy Hom en Nick Turksma. Uit het derde elftal kon men een beroep doen op Emiel Schnell, Sven Eggermont en Danijel Mahmutovic. Ten slotte werden uit de A1 Jantijn Augustin en Nino Scheenhart aan het elftal toegevoegd.

FC Breukelen 2 begon goed aan de wedstrijd en creëerde kans op kans. Tussen de eerste en de twintigste minuut vielen zeker acht doelrijpe kansen te noteren, maar jammer genoeg nog geen doelpunten. Uiteindelijk bezweek IJFC 3 onder de druk en werd er gescoord door Roy Hom, Djuric Winklaar, Maikel Goossens (2x) en Sebas Jansen. Tussendoor maakte IJFC door de gevaarlijke nummer 7 nog een mooie tegentreffer.

Het veldspel was verzorgd, maar het kansen benutten was ook deze keer weer een zwak onderdeel van het team ondanks de vijf rake treffers. Zaterdag aanstaande speelt FC Breukelen 2 om 12.30 uur in IJsselstein de return. Wanneer ook dit eindexamen goed wordt afgelegd (inmiddels heeft men al vier overwinningen op rij geboekt), speelt het tweede ook volgend seizoen in de reserve hoofdklasse.

(Foto’s: Nico van Stroe)

dsc04853.jpg
dsc04860.jpg
dsc04887.jpg
dsc04904.jpg
dsc04909.jpg
dsc04968.jpg
dsc04973.jpg
dsc04980.jpg
dsc05008.jpg
dsc05015.jpg
dsc05027.jpg
dsc05031.jpg
dsc05033.jpg