Kampioen B1 sluit seizoen racend en schietend af

b1.jpg

De B1, het succesvolle elftal van trainer Erik Turksma, sloot het mooie seizoen vorige week af met een teamuitje. Mogelijk gemaakt door o.a. de sponsoring van Jumbo Scherpenzeel, Erik Turksma, Fr8 en een bijdrage van “de Vrienden van FC Breukelen” - voor slechts 50 euro per jaar bent u lid en heeft u toegang tot alle thuiswedstrijden - sloten de kampioenen van de eerste klasse 03 (volgend seizoen dus hoofdklasse) het seizoen 2013-2014 af en luidden zij de zomerstop in.

2014-06-02_kartfabrique.jpg

In de Kartfabrique in Maarssen begon het gehele team plus begeleiding eerst aan een kartwedstrijd. Met fraai bochtenwerk en de nodige risico’s werd de wedstrijd gewonnen door Martijn ‘Schumacher’ Meester. Na een korte pauze en een drankje maakten de mannen zich op voor het lasergamen. Verdeeld in vier teams werd er flink op los geschoten, waarbij het blauwe team onder aanvoering van winnaar Nik ‘Konijn’ van Tricht uiteindelijk als beste uit de bus kwam.

Vervolgens konden de vedetten aan tafel om de alcoholvrije drankjes en de hoofdmaaltijd te nuttigen en werd het team en de begeleiding door aanvoerder Stan de Wit in het zonnetje gezet. Een prachtig jaar in een spannende competitie met voor ons veel nieuwe verenigingen die ons naar vooral Noord-Holland leidde. Met 41 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van +31 zijn zij de terechte kampioen geworden. Topscorer van het seizoen was, zoals te verwachten, Olivier ‘Pluk’ Branderhorst met maar liefst 31 treffers – maar dit had hij natuurlijk niet kunnen doen zonder de assists en inspanningen van zijn teamgenoten.

Volgend jaar zal het merendeel van dit team doorstromen naar de A-junioren en een groot deel zal voor een plek in de A-selectie gaan knokken. Talent is er in ieder geval volop aanwezig. De spelers die in de B achterblijven, mogen gaan profiteren van ’een stapje hoger’ in de hoofdklasse. Een woord van dank gaat uit naar Vincent Heetvelt die altijd klaarstond om als grensrechter te fungeren en natuurlijk alle uren die trainer Erik Turksma in de groep heeft gestoken om er een hecht geheel van te smeden. Verder de trouwe supporters en niet in de laatste plaats de sponsors, waardoor het dit jaar aan niets heeft ontbroken. Iedereen alvast een fijne vakantie!