C3 knap op derde plek overgoten met kampioenssausje

eemnes.gif
c3.jpg

Nadat in de afgelopen periode alle wedstrijden met winst waren afgesloten, stond alleen nog Eemnes C2 uit op het programma. De C3 moest de wedstrijd spelen zonder keeper Montell die andere verplichtingen had. De wedstrijd van de C2 kwam op het laatste moment te vervallen, waardoor keeper Sam Rockx met de C3 meekon. Eemnes C2, dat de laatste wedstrijd verloor tegen Hertha C3 (de hekkensluiter in de competitie), zette bij aftrap direct druk op de helft van FC Breukelen.

De jongens hadden moeite met het goed uitvoeren van hun positiespel en leden daardoor veel balverlies. Juist door dit mooie positiespel in de afgelopen wedstrijden werd er keer op keer gewonnen. Toch lukte het Matthijs om al snel 1 op 1 met de keeper van de tegenpartij te komen. Tot tweemaal toe lukte het hem niet de bal achter de doellijn te krijgen. Na een sliding en een fraaie assist van Rick kwam de bal wederom bij Matthijs en dit keer knalde hij de bal hard en strak in het net van de tegenpartij. Daar bleef het bij tot de rust.

In de rust werden de jongens verteld door trainer Tom dat ze gewoon lekker hun laatste wedstrijd moesten uitspelen en dan zou het allemaal wel goedkomen. Dit had inderdaad een positief effect er werd niet meer gemopperd, maar er werd ook niet meer gescoord. Net voor het einde kwam Joran nog ongelukkig in aanraking met een tegenstander en blesseerde zijn grote teen. Tussentijds waren Libaan, Mark en Robin al geblesseerd uitgevallen. Na het verlossende eindsignaal was de eindstand 0-1. Met deze drie punten heeft de C3 de derde plek in de voorjaarscompetitie behaald. Een knappe prestatie van het team en trainer Tom Britink die daarmee de gestelde doelstelling heeft gerealiseerd.

Voor de zondag erna - Moederdag - was er nog een toernooi bij OSM’75 in Maarssenbroek gepland. Gezien de vele regen en wat er nog allemaal zou gaan vallen, ging eigenlijk iedereen ervan uit dat het toernooi zou worden afgelast. Dit was niet het geval. Sterker nog, de wedstrijden werden niet op kunstgras gespeeld maar op een echte grasmat. Op zondagmorgen 7.00 uur draaiden de wasmachines en wasdrogers bij menigeen nog overuren om de tenues van de dag ervoor schoon en droog te krijgen. En dat allemaal op Moederdag en op de verjaardag van Moustafa (de pingelaar)! Inmiddels had Montell zich ook weer bij de selectie gevoegd, hadden velen nog een pijntje hier en daar (Joran had inmiddels een hele dikke en gekleurde grote teen) en was de teamleiding nog niet helemaal hersteld van het kampioensfeest van de hoofdmacht de dag ervoor.

Aanvang eerste wedstrijd C3 klokslag 9.00 uur. Er moesten vier wedstrijden worden gespeeld, dus dat deed de C3 dan ook en met winst; 2-1 van SC Buitenboys, 1-0 van OSM’75, 1-0 van v.v. Maarssen en de laatste pot met 1-0 van de Mihai Nesu Foundation (die ook alledrie de voorgaande wedstrijden hadden gewonnen). En ja, als je dan alles wint, ben je kampioen en zo nam de C3 de fraaie beker in ontvangst. Hulde aan onze jongens en natuurlijk trainer Tom Britink! Wat een voetbalweekend.

2014-05-11_c3_derde_plek.jpg