Sportief voetbalgevecht tussen F7 en FC Abcoude F12

Onze mannen hadden deze week een wedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander, de F12 van Abcoude. Met een sterke selectie hadden we om 8.15 uur verzameld en de jongens stonden om 9.00 uur klaar voor de aftrap. In de eerste helft Huub op de goal, Abe en Kyan als centraal duo achterin, Paco en Mick op het middenveld en het spitsenduo bestond vandaag uit Max en Lieuwe. Jack kwam net na de aftrap binnen en mocht meteen aansluiten in het veld.

Meteen werd duidelijk gemaakt dat de Breukelaars van plan waren om de drie punten mee naar huis te nemen en onze mannen gingen furieus van start. FC Abcoude werd over het hele veld opgejaagd en kwam amper onder de druk uit. Als Louis van Gaal langs de lijn had gestaan, had hij kunnen zien hoe je pressievoetbal speelt over het hele veld. Een Breukels doelpunt kon dan ook niet uitblijven.

Nadat eerst Kyan werd gevloerd door een pittige overtreding, nam Lieuwe de vrije trap. Hij zag Max in de diepte vrij staan en met een prachtige dieptepass op Max kon Max alleen op de goal van Abcoude af en rondde hij beheerst af. Abcoude liet vervolgens merken dat ze de punten niet zomaar cadeau wilde geven en gooide er een schepje bovenop. Ze bleken ook nog eens het kleine broertje van Neymar te hebben gecontracteerd. Niet alleen leek hij fysiek op Neymar, hij kon ook net zo goed voetballen. Met een aantal fantastische bewegingen speelde hij onze jongens compleet dol en schoot de bal ogenschijnlijk achteloos achter Huub in de goal. Dit was het startschot voor een pittig, maar zeer sportief voetbalgevecht. Het spel golfde op en neer en de ene na de andere aanval vloog over het veld. Beide keepers hadden een aantal fantastische reddingen in huis, maar moesten allebei ook twee keer vissen. De ruststand was dan ook 3-3, voor onze kanjers hadden nogmaals Max en Lieuwe gescoord.

In de 2e helft was Huub van plek gewisseld met Mick. Het was het debuut voor Mick als keeper, maar wat hij in de goal liet zien, was fenomenaal. Ondanks het feit dat Abcoude nog twee maal wist te scoren, was het fantastisch om te zien hoe Mick met alles wat hij in zich had de bal uit de goal wist te houden. Hij gebruikte handen, voeten, buik en zelfs zijn hoofd om de ballen tegen te houden. In de afsluitende penaltyserie wist hij zelf een penalty te stoppen met zijn billen. Maar zoals gezegd, Abcoude scoorde in de tweede helft twee keer, wij wisten er via Lieuwe nog één tegentreffer tegenover te zetten. Eindstand dus 5-4 voor FC Abcoude. Maar ondanks het verlies zijn dit wedstrijden waar er nog veel van gespeeld mogen worden. Strijd, goed voetbal, prachtige acties en schitterende passes, alles zat erin. De afsluitende penaltyserie werd volgens de jongens van de F7 met 5-4 gewonnen, mede door de fantastische kontstop van Mick. Goed gedaan weer, mannen!