Eerste elftal nu medekoploper, nog vier finales te gaan

Op een heerlijk zonnig sportpark mocht FC Breukelen in de jacht op koploper LRC aantreden tegen het Huizense HSV De Zuidvogels. De heenwedstrijd in Huizen in november vorig jaar werd een grote overwinning (2-7) voor de ING-witten uit Breukelen. Voor FC Breukelen was het zaak de drie punten in eigen huis te houden om te voorkomen dat koploper LRC verder kon uitlopen. Na de dit seizoen gebruikelijke spelerspassencontrole kon men iets later beginnen aan de wedstrijd.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en al binnen vijf minuten was het raak. Op aangeven van Daniël Kops nam Deen van Embricqs de bal mooi na een stuit uit de lucht op zijn pantoffel en zag de bal perfect in de hoek achter de Huizense doelman belanden: 1-0. Zuidvogels was nauwelijks van de schrik bekomen of Daniël Kops stuurde wederom Deen van Embricqs de ruimte in. De bal leek te kunnen worden opgeraapt door doelman Pascal Doest, maar zoals iedereen inmiddels weet is Deen gruwelijk snel. Deen was net eerder bij de bal dan Doest en stifte het leer netjes over de sluitpost heen om zo de 2-0 aan te tekenen. En dat allemaal binnen tien minuten spelen.

Tien minuten later zag FC Breukelen verdediger Edwin Soenarto uitvallen met een hamstringblessure, Dennis Schaap was zijn vervanger. FC Breukelen liet de teugels iets vieren en Zuidvogels kwam beter in de wedstrijd. Het werd helemaal in de wedstrijd geholpen toen het na een onhandige overtreding in de Breukelse zestienmeter een strafschop toegekend kreeg. Deze werd feilloos benut door Michiel Foppen en zo was de stand na 36 minuten ineens 2-1.

Na de pauze probeerde Zuidvogels een gelijkmaker te forceren, maar de Breukelse ploeg hield prima stand en kwam niet echt in gevaar. Waar het wel gevaarlijk werd, vond de ploeg uit Huizen keeper Sieuwerd Teerink op haar weg. De supporters uit Breukelen waren er echter nog niet gerust op, de marge was inmiddels nog steeds maar één en dan kan elke kans voor de bezoekers puntverlies voor de Breukelaars opleveren. Gelukkig besliste Jack Castelijns een kwartier voor tijd de wedstrijd nadat hij de bal van Deen van Embricqs had ontvangen en deze in twee instanties met de borst in het lege doel kon werken. Met deze goal nam Jack Castelijns de eerste plaats in het topscorersklassement over van zijn ploeggenoot Daniël Kops. Jack heeft er nu 24 gemaakt, Daniël 23.

Hierdoor was de strijd gestreden en werd het niet meer spannend. FC Breukelen kon drie belangrijke punten bijschrijven. Door het pakken van deze drie punten en het 0-1 verlies van LRC Leerdam tegen ARC is de ploeg van coach Cor ten Bosch weer gedeeld koploper met LRC Leerdam. FC Breukelen heeft weliswaar een veel beter doelsaldo, maar bij een gelijk aantal punten aan het eind van het seizoen telt dat niet en zal er een beslissingswedstrijd volgen.

Zover is het nog lang niet, beide ploegen spelen nog vier wedstrijden en ontmoeten zeker niet de makkelijkste tegenstanders. Volgende week mag FC Breukelen op bezoek in Alphen aan den Rijn bij ARC (dat dus vandaag uit bij LRC Leerdam won) dat bovenaan staat in de derde periode en tevens nog titelkansen heeft daar het op slechts zes punten van beide koplopers staat. FC Breukelen is dus gewaarschuwd.

Resterend programma FC Breukelen (nr. 1, 50 punten uit 22 wedstrijden, winnaar periode 2)

12 april ARC uit

19 april ASC Nieuwland thuis

3 mei Roda'46 uit

10 mei VVZ'49 thuis

Resterend programma LRC Leerdam (nr. 2, 50 uit 22, winnaar periode 1)

12 april ASC Nieuwland uit

19 april Roda'46 thuis

3 mei VVZ'49 uit

10 mei Almkerk thuis

Resterend programma VVZ'49 (nr. 3, 45 uit 22)

12 april Roda'46 uit

19 april Almkerk uit

3 mei LRC Leerdam thuis

10 mei FC Breukelen uit

Resterend programma ARC (nr. 4, 44 uit 22, leidt momenteel in periode 3)

12 april FC Breukelen thuis

19 april SVL uit

3 mei v.v. De Meern thuis

10 mei N.I.V.O.-Sparta uit

5 april 2014, FC Breukelen 1 - h.s.v. De Zuidvogels 1, 3-1 (2-1)

1-0 Deen van Embricqs

2-0 Deen van Embricqs

2-1 Michiel Foppen (pen.)

3-1 Jack Castelijns

Opstelling

Sieuwerd Teerink, Rob van der Sluijs, Edwin Soenarto (16’ Dennis Schaap), Mark den Hartogh, David van der Veld (70’ Mauro Franken), Djuric Winklaar (85’ Lars van der Post), Roy Schaap, Deen van Embricqs, Mitchell de Zwart, Daniël Kops, Jack Castelijns.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van h.s.v. De Zuidvogels.

Klik hier en hier voor nog meer foto’s van deze wedstrijd.

Foto’s hieronder: Nico van Stroe.