FC Breukelen 3 beslist streekderby in tweede helft

De zeer matige wedstrijd tegen Eemnes 3 (1-1) betekende het eerste puntverlies sinds 14 september. Destijds werd een 3-0 voorsprong in het laatste kwartier weggegeven en speelde zaterdag 3 gelijk tegen s.v. De Vecht 2. Alle twaalf wedstrijden hierna wist FC Breukelen te winnen. Na een wat vervelende week moest er afgetrapt worden in de streekderby tegen OSM’75.

De heenwedstrijd eindigde in een nipte 1-0 overwinning. FC Breukelen was gewaarschuwd, destijds had de ploeg na een half uur met 3-0 voor moeten staan, maar had OSM’75 in de slotfase ook zomaar de gelijkmaker kunnen noteren. Direct aan het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat het een lastig potje zou worden. Een goed georganiseerde tegenstander, een niet geconcentreerd FC Breukelen en ten slotte nog een aantal factoren waar geen invloed op uit te oefenen is en die je maar moet ondergaan. In de eerste 30 minuten ging de wedstrijd op en neer en kregen beide teams kleine kansen, maar goals vielen er niet te noteren. Spits Daniel was even verdwenen van zijn plek en ontving de bal aan de rechterkant van het veld, op snelheid passeerde hij een aantal man en de scherpe voorzet kreeg Irvin na slecht verdedigen tegen zich aan wat tot de 0-1 leidde. FC Breukelen werd weer iets gemakzuchtig en dit resulteerde op slag van rust in de 1-1.

Na rust kwam FC Breukelen snel uit de startblokken. Binnen twee minuten stond de 1-2 op het bord door Jurre. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt door een verdediger van OSM’75 die bij een corner niet goed uitverdedigde. Dit was eigenlijk direct het moment dat het verzet gebroken was bij OSM’75. Nog geen tien minuten later lag ook 1-3 in het netje. De geweldige uittrap van doelman Sander, het misschien nog wel mooiere afwerken van Daniel en het ook wel aardige fotografiewerk (zie foto’s) leidde ertoe dat de wedstrijd gespeeld was. Twintig minuten voor tijd werd Irvin weggestuurd en schoot onhoudbaar 1-4 binnen. Het derde elftal behoudt een voorsprong van twaalf punten op s.v. De Vecht 2. Deze ploeg heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag om 12:00 uur wordt er afgetrapt op het complex van FC Breukelen tegen Waterwijk 4.