Nipte overwinning D5M op dames Saestum

d5m.jpg
saestum.jpg

De spannende tijd van Cito-toets en schoolkeuzes zit er voor de meiden op, de uitslagen bekend, de stress is weg. Op school alleen nog leuke dingen doen, de hoofden leeg, tijd om lekker vrijuit te voetballen. Vandaag het treffen met de dames van Saestum. Het is lekker weer en de ziekenboeg is bijna leeg. Alleen Nikki staat langs de kant als gevolg van het hard in aanraking komen met een zwembadvloer tijdens schoolkamp. In de najaarscompetitie verrasten de dames in Zeist ons met goed voetbal en onze eerste achterstand. We zijn gewaarschuwd!

Onze dames gaan goed van start, er word goed overgespeeld en er volgen een aantal mogelijkheden, echter zonder doelpunten. Daarna stappen we weer in onze valkuil. De korfbalopstelling met drie voor en drie achter. Voorin voetballen we te dicht op elkaar. Het is goed te zien dat Jenna en Tessa vriendinnen zijn, alleen in het veld zou je willen dat ze wat meer afstand van elkaar zouden nemen. Misschien een idee om bij de dames voor de wedstrijd een heel vies luchtje op te spuiten, zodat ze ver uit elkaars buurt blijven. De dames uit Zeist maken van de geboden ruimte op het middenveld goed gebruik en het onvermijdelijke gebeurt: 0-1 achter.

Het spel is daarna een tijdje rommelig, niets lijkt te lukken, ballen springen alle kanten op op het ietwat hobbelige veld. Keshia laat zien dat zij niet alleen verschrikkelijk hard, maar ook gericht kan schieten. Met een goed geplaatst schot in het uiterste hoekje trekt zij de stand recht. Het spel is er dan nog niet beter op geworden. Misschien helpt het fruit in de rust of misschien de minigebakjes van Donja. Wie was er jarig?? In de rust een paar adviezen van Martien. De dames zijn zelf ook ontevreden, er vloeit zelfs een traantje, omdat het allemaal niet lukt. Troostende en opbeurende woorden moeten uikomst brengen.

Na rust een ander FC Breukelen, feller vooral, het resulteert weer in een aantal kansen. Echt lukken doet het nog steeds allemaal niet, maar er word hard gewerkt. Eén onachtzaam moment in de verdediging leidt echter de 1-2 in. Langs de lijn worden we er moedeloos van. Echter onze dames rechten de ruggen en gaan ertegenaan. De gelijkmaker laat niet erg lang op zich wachten, volgens mij was het Donja die de bal uiteindelijk in het doel weet te frommelen. We krijgen weer moed. Vol op de aanval, ook Saestum krijgt nog een paar aardige kansen, maar uiteindelijk prikken onze dames volgens mij via Jenna de 3-2 binnen. Daarna hebben wij het betere van het spel en het blijft 3-2. Eerlijk gezegd ook een beetje dankzij de scheidsrechter die ‘iets te vroeg’ affloot. Tot zover, tot volgende week.

Namens de T.S. D5M,

Albert den Ouden